BOXING DAY

Španjolski tinejdžer srpskog podrijetla Stefan Bajčetić zabio prvijenac za Liverpool. Bilo mu je dovoljno 120 sekundi

26.12.2022 u 22:17

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola pobijedili su ekipu Aston Ville s 3-1 u utakmici 17. kola Premier lige.

Liverpool je poveo već u petoj minuti, a pogodio je Mohamed Salah. Nakon odličnog dodavanja Trenta Alexander-Arnolda do lopte u šesnaesterac dolazi Andrew Robertson, koji potom asistira Salahu. Robertson je upisao svoju 54. asistenciju u Premier ligi i sada ima najviše asistencija od svih braniča u povijesti lige.

Pogodak Joela Matipa poništen je u 20. minuti zbog ofsajda, a Liverpool je 17 minuta kasnije postigao drugi pogodak. Salah je dodao loptu Virgilu van Dijku u šesnaesterac, a Nizozemac je potom povisio na 2-0. Momčad iz Birminghama mogla je smanjiti rezultat u 46. minuti, ali je pogodak Ollieja Watkinsa poništen zbog nedozvoljene pozicije. Watkins je ipak bio strijelac u 59. minuti, kada je glavom zakucao ubačaj Douglasa Lewisa. Do kraja susreta Liverpool je potvrdio pobjedu golom mladog 18-godišnjeg španjolskog nogometaša Stefana Bajčetića u 81. minuti, kome je to prvi seniorski gol.

Bajčetić je rođen u Vigu, a sin je bivšeg nogometaša Crvene zvezde i Vojvodine Srđana Bajčetića. On je prošao mlađe kategorije Španjolske, ali još uvijek nije odlučio hoće li kao senior braniti boje Srbije ili zemlje u kojoj je rođen.

Nogometaši Fulhama pobijedili su na gostujućem terenu u londonskom derbiju Crystal Palace sa 3-0, u utakmici 17. kola Premier lige.

Fulham je prekinuo niz od dva poraza i upisao šestu pobjedu u prvenstvu. Fulham je poveo golom Bobija Reida u 31. minuti nakon ubačaja srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića. Mitrović je bio i asistent kod drugog pogotka na utakmici, kada je Ream u 71. minuti pogodio mrežu, a u 80. minuti Mitrović je glavom pospremio loptu u mrežu nakon ubačaja Wiliana i postavio konačan rezultat. Od 34. minute Crystal Palace je igrao s desetoricom jer je Tyreek Mitchell dobio crveni karton zbog oštrog starta nad Teteom, a u 57. minuti momčad je ostala s devetoricom na terenu, jer je James Tomkins dobio drugi žuti karton. Fulham je osmi na tabeli sa 22 boda, a Crystal Palace je 11. sa 19.

Brighton je s 3-1 slavio u gostima kod Southamptona i nastavio s pozitivnim igrama ove sezone, koju su ovu momčad s juga Engleske doveli do šeste pozicije. Brighton je poveo u 14. minuti golom Adama Lallane, a prednost je udvostručio nogometaš Southamptona Romain Perot koji je postigao autogol u 35. minuti. Treći pogodak postigao je Solly March u 56. minuti, a pogodak za Southampton postigao je James Ward-Prowse u 73. minuti, kada je naletio na odbijenu loptu nakon što mu je vratar Sanchez prethodno obranio penal. Brighton je šesti na ljestvici s 24 boda, a Southampton je nakon 10. prvenstvenog poraza posljednji s 12 bodova.

Duje Ćaleta Car je ostao na klupi domaćih.

Napadač Newcastle Uniteda Joelinton izborio je jedanaesterac i pogodio glavom u prvom poluvremenu u pobjedi 3-0 nad Leicester Cityjem koji je njegovu ekipu odveo do drugog mjesta na tablici Premier lige u ponedjeljak. Branič Leicestera Daniel Amartey užasno je započeo utakmicu za domaćine, poklonivši Newcastleu jedanaesterac kada je nakon 86 sekundi igre srušio Joelintona, a napadač Novozelanđanin Chris Wood udarcem iz prve točke poslao je u sredinu mreže. Miguel Almiron dodao je drugi, a Joelinton povisio na konačnih 3-0 u 32. minuti. Newcastle se popeo iznad Manchester Cityja, koji igra protiv Leeds Uniteda u srijedu, na drugo mjesto sa 33 boda, četiri boda iza vodećeg Arsenala, koji će kasnije u ponedjeljak igrati protiv West Ham Uniteda. Leicester je 13. sa 17 bodova.

Nogometaši Wolverhamptona su na gostujućem terenu pobijedili Everton rezultatom 2-1. Domaći su poveli golom Jerija Mine u sedmoj minuti, a izjednačio je Daniel Podence u 22. minuti. Ryan Ait Nouri osigurao je treću pobjedu Wolverhamptona u Premier ligi u petoj minuti sudačke nadoknade. Wolverhampton je prvi u zoni ispadanja, 18. na tabeli sa 13 bodova, a Everton je na 17. mjestu sa bodom više.

Standings provided by Sofascore