samo za tportal

[VIDEO/FOTO] Kapetan Šibenika Marko Bulat nije skrivao tko mu je draži, Dinamo ili Hajduk, a onda je i poslao upozorenje Rijeci

01.02.2021 u 10:32

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika u subotu su kreirali veliku senzaciju, svladavši Dinamo usred Zagreba 2:1. Dojmove s te utakmice, ali i nakon povratka na Šubićevac prenio nam je kapetan Marko Bulat

Šibenik je do ovog vikenda imao 20 gostovanja na maksimirskom travnjaku, a u tih 20 utakmica 'narančasti' iz Krešimirova grada nisu osvojili ni boda. Naravno, s takvom statistikom teško se nositi, tim prije što je Dinamo par dana ranije svladao i Hajduk u velikom derbiju s uvjerljivih 3:1.

No, kako je nogomet prepun iznenađenja, takvo se jedno ipak dogodilo u subotu, kada je momčad Krunoslava Rendulića upisala pobjedu 2:1.

'Išli smo u Zagreb, na tešku utakmicu, i znali smo da nemamo što izgubiti. Naravno, nismo išli s mišlju da se predamo unaprijed, ali bili smo svjesni koliko je Dinamo dobar, da zadnjih godina igra sjajno i u Ligi prvaka. Vjerovali smo u sebe, u našu igru, a što je još važnije dobili smo mirnoću da realiziramo ono što trebamo. Pa tako iz jednog udaraca zabijemo i dva gola, da se malo našalim', rekao je u ponedjeljak ujutro za tportal kapetan Šibenika, 19-godišnji Marko Bulat.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ove sezone već ste pobijedili Rijeku, Hajduk, Dinamo... No, ulazak u sezonu bio je očajan, jer prvi bod osvojili ste tek u četvrtom kolu, dok ste u sedam kola imali tek jednu pobjedu. Potom je stigao i senzacionalni uspjeh na Poljudu.

'Što nam se dogodilo? Ušli smo iz druge u prvu ligu, ali nismo bili svjesni da će to biti baš takva razlika. Hvatali smo ritam, i trebalo nam je tih četiri, pet kola da se priviknemo. A onda je stigao i taj uspjeh na Poljudu protiv Hajduka, koji nas je napunio samopouzdanjem. Počeli smo vjerovati u sebe, puno smo pričali s trenerom, čelnicima kluba i shvatili smo da možemo svima parirati'.

Tijekom zimske pauze stiglo vam je i veliko pojačanje, u liku 35-godišnjeg Gordona Schildenfelda?

'On je igrač koji sigurno još tri godine može igrati na ovom nivou. Po mom mišljenju najbolji je defenzivni igrač lige. A svojim iskustvom itekako nam puno znači, jer odmah je i nama mlađima lakše igrati, kada imaš nekoga takvog iza leđa, koji ima i bezbroj savjeta. Jako puno nam pomaže, a nadam se pomažemo i mi njemu'.

Doček na Šubićevcu je također bio lijep, uz baklje i pjesmu navijača?

'Da, baš su nas dirnuli. Jer kada znaš da imaš takvu podršku navijača, ali i cijelog kluba, puno je lakše igrati. Ti su navijači uz nas uvijek, bilo pobjeđujemo, bilo gubimo, i to je najvažnije. Zato se nadam da ćemo i na Rujevici ponovno do dobrog rezultata'.

Taj je dvoboj na rasporedu u srijedu (17.05 sati), a Rijeci će biti teže se pripremiti jer doživjeli su poraz od Gorice?

'Da, sigurno će sada igrati pod nekim opterećenjem. Na nama je da se kroz ova dva, tri treninga što bolje spremimo, iako znamo da će biti teško, posebno zbog njihovog specifičnog terena'.

Je li vam pobjeda protiv Dinama najveća u karijeri?

'Pa, mislio sam da će mi biti utakmica protiv Varaždina, odnosno prije toga protiv Istre 1961. No, nisu bile, pa zato mogu reći da mi je ovo sada najveća i najslađa pobjeda, tim prije što smo pobijedili na Dinamovom stadionu, na kojem do ove utakmice nikad nismo osvojili ni boda'.

Znamo da je Šibenik inače skloniji 'modrima' nego 'bilima'. Kako je u vašem slučaju?

'Da, to je istina, oduvijek je Šibenik bio bliži Dinamu, nego Hajduku. Mogu čak reći da i ja osobno više preferiram Dinamo, ali sada mi je najvažnije bilo donijeti pobjedu mojem Šibeniku. A tako razmišljamo svi, pa čak i neki bivši igrači Dinama. Svi smo spremni dati sve za Šibenik', zaključio je Marko Bulat.

  • +6
Dinamo - Šibenik, 18. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL