KRAJ ERE

Elon Musk napokon je dobio što je htio: X je zamijenio Twitter na webu

20.05.2024 u 12:57

Bionic
Reading

Ipak, čini se kako pojedine objave i dalje prolaze na adresi Twitter.com. Čini se kako se rezultati razlikuju ovisno o tome kako se pristupa web stranici i jesu li korisnici bili prijavljeni

Twitter kao web stranica sada je konačno, potpuno mrtav, prema Elonu Musku. Milijarder je objavio da je ta web stranica konačno preselila svoje sustave na X.com, označavajući kraj rebrandiranja.

To se događa više od dvije godine nakon što je Musk krenuo u preuzimanje Twittera u travnju 2022. za 44 milijarde dolara. U listopadu te godine konačno je dovršio kupnju, nakon što ga je na to prisilio američki sud.

Ubrzo nakon zaključenja akvizicije Musk je počeo rebrendirati Twitter u X. Među prvim promjenama bilo je, primjerice, preimenovanje pretplate Twitter Blue u X Premium. Twitter je također počeo koristiti domenu X.com.

Ali, korisnici su još dugo nastavili prijavljivati se na Twitter.com i dijelili objave s tom adresom. Promjena novog URL-a sada je završena, nakon što je započela u kolovozu prošle godine.

Ipak, čini se kako pojedine objave i dalje prolaze na adresi Twitter.com. Čini se kako se rezultati razlikuju ovisno o tome kako se pristupa web stranici i jesu li korisnici bili prijavljeni.

Musk je prvi put pokrenuo tvrtku na domeni X.com 1999. godine, i to kao tvrtku za financijske usluge koja će se na kraju spojiti s PayPalom.

Kupio je od PayPala domenu još 2017. godine, rekavši da je to učinio iz sentimentalnih razloga, ne s jasnom namjerom i ciljem. Od tada je veći dio vremena bila nekorištena, sve dok je Musk nije reaktivirao kako bi na nju preselio Twitter.

Dio je to pokušaja pretvaranja Twittera u aplikaciju za sve, koja bi trebala služiti za financijske transakcije i izravnu komunikaciju, između ostalog. No, zasad je to tek društvena mreža, piše Independent.