SVEPRISUTNI GOOGLE

I Samsung priprema tri mobitela na Androidu

06.04.2009 u 08:11

Bionic
Reading

Samsung je potvrdio da će tijekom ove godine tržištu ponuditi tri mobitela na kojima će se udomaćiti Googleov operacijski sustav namijenjen mobilnim uređajima, od kojih će se dva pojaviti isključivo na američkom tržištu, a jedan u ostatku svijeta

Samsung je svoje planove o predstavljanju mobitela na Androidu obznanio još tijekom prošle godine kada je razotkrio da je angažirao cijeli tim stručnjaka posvećenih Linuxu i Javi koji bi prilagodili platformu mobitelima ovog proizvođača. Ipak, razvoj uređaja naišao je na zapreke jer stav mobilnih operatera vezan uz Googleov OS nije bio jasan.

Velik broj njih bio je izuzetno oprezan prema implementaciji Androida. Verizon i AT&T, najveći mobilni operateri u SAD-u, uopće se nisu očitovali o Googleovom OS-u, dok su inicijalno za njegovo korištenje u ponudi svojih uređaja bili Sprint i T-Mobile. Sprint je nedugo nakon odluke odlučio odbaciti mogućnost ponude Android uređaja te T-Mobile ostavio usamljenim.

Kao glavni razlog odbijanja Androida mobilni operateri su naveli njegovu navodnu nedovršenost, što je prije nekoliko mjeseci možda i bio slučaj, ali uređaj T-Mobile G1 njihove navode definitivno je osporio.

Usporedno s mobilnim operaterima koji mijenjaju svoj stav o Androidu, u ovaj vlak uskače i sve veći broj proizvođača uređaja koji su za ovu godinu najavili izlazak čak tri mobitela pokretana Androidom, poput Samsunga.