SAINT KOTAR

Kako izgleda jeziva grafička avantura smještena u planinski dio Hrvatske?

28.03.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Tanais Games priredio je poslasticu za sve obožavatelje misterije i jeze predstavivši jedan od prvih snimljenih kadrova nadolazeće igre Saint Kotar

Hrvatski uradak Saint Kotar najavljen je tijekom svibnja prošle godine kao 2D point and click avantura smještena u ovdašnje krajeve. Nakon puno istraživanja i testiranja, tim je odlučio kako je stiglo vrijeme da se iz 2D-a prebaci u 2.5D.

Način na koji sve ovo funkcionira najlakše je shvatiti nakon gledanja najnovijeg gameplay trailera za igru. Tanais Games prije nekoliko je dana izdao gameplay foršpan kako bi pokazao koliko bolje sama igra izgleda nakon prelaska u prvu polovicu treće dimenzije. Video također prikazuje snimku gameplayja i osnovne mehanike, glazbu i zvučne efekte koje je u cijelosti napravio tim iz Tanaisa. Vrlo je važno naglasiti da ovdje imamo snimku iz ranog alfa stanja što znači da ona ne predstavlja konačni izgled igre.

'Ono što nas je navelo na prelazak u 2.5D činjenica je da Saint Kotar ima naraciju psihološkog horora, mračni ton unutar okružja pravoga svijeta', objasnio je Marko Tominić, autor igre, pisac i dizajner. 'Ona nema likove s velikim glavama i dugim rukama ili u sebi sadrži neljudske oblike i dimenzije. Nešto čudno i mistično se zbiva u malome gradu Saint Kotaru, no lokacija je smještena u planinsku regiju Hrvatske. U Europi. Na Zemlju. Upravo zato kako bismo stvorili veću uvjerljivost u pravome svijetu, morali smo pribjeći 2.5D-u. Na jednoj razini ovo bi se moglo postići i korištenjem 2D-a, no nikad toliko dobro kao uz 2.5D.'

Kako igra izgleda u 2.5D-u? Pogledajte najnoviji foršpan i saznajte!

Kako Saint Kotar izgleda nakon prelaska u 2.5D? Izvor: Društvene mreže / Autor: Tanais Games

Tanais Games najavio je i javno financiranje putem odlaska na Kickstarter. Početak kampanje najavljen je za rano ljeto 2017. godine.

Za više informacija o igri posjetite službene stranice Tanais Gamesa.

  • +6
Saint Kotar - Slike iz igre Izvor: Screenshot / Autor: Tanais Games