TEHNO SAVJETI

Koristite Google Maps? Obavezno isprobajte ove trikove

15.10.2021 u 06:32

Bionic
Reading

Pobrojali smo pet zanimljivih trikova za Google Maps koji navigaciju čine jednostavnijom, zabavnijom i korisnijom

Google Maps je, bez dvojbe, jedna od najpristupačnijih i najpopularnijih aplikacija za navigaciju. Zahvaljujući velikom broju opcija za personalizaciju, korisnici ju bez problema mogu prilagoditi svojem stilu korištenja i konačno - ukusu. Donosimo pet trikova koji svakodnevicu uz Google Maps mogu učiniti još boljom.

Promijenite ikonicu vozila

Google vam, dok vozite, daje nekoliko opcija za ikonu vaše trenutne pozicije - uključujući njezin izgled. Nakon što upišete odredište i krenete s navigacijom pritisak na ikonu vaše pozicije dat će vam izbor između nekoliko vozila: sedan, pickup ili SUV.

Uključite navigaciju bez spajanja na internet

Maps je danas najkorisnija aplikacija na mobilnim uređajima, što nas dovodi do problema - možda ćete se dok vozite naći na mjestu koje nema pristup internetu. Kako bi vam pomogao, Google Maps ima i podršku za navigaciju bez spajanja na internet. Povucite prstom prema lijevo na izborniku na dnu ekrana i pritisnite na Download kako biste preuzeli mapu, pod uvjetom da imate dovoljno prostora na uređaju.

Izbjegnite gužve

Google Maps ima opciju pomoću koje možete provjeriti kada određena lokacija ima najviše posjetitelja. Ova značajka je prilično korisna ako, kao i svaka razumna osoba, izbjegavate velike gužve zbog potencijalne mogućnosti zaraze koronavirusom. Svaki lokal u Google Mapsima ima izlistano najbolje vrijeme za posjet. Aplikacija vam također može reći kad je u određenom dućanu ili lokalu najveća gužva.

Podijelite svoju lokaciju s drugima

Prijateljima više ne morate slati vrijeme dolaska, pogotovo ako vozite auto. Google Maps omogućava dijeljenje trenutne lokacije kako bi vidjeli gdje se trenutno nalazite. Nepotrebno je naglasiti da značajka u nekim slučajevima postaje prilično korisna kao sigurnosni alat.

Otvorite Maps i počnite s navigacijom, povucite donju traku s alatima gore i birajte stavku Share trip progress. Birajte kontakt ili aplikaciju unutar koje želite poslati lokaciju i primatelj će dobiti poveznicu koja će mu omogućiti praćenje u pravom vremenu. Za prekid praćenja samo ponovite gore navedeno i birajte Stop sharing. Dijeljenje lokacije također će prestati nakon što stignete do odredišta.

Sjetite se gdje ste bili

Ako vam baš ne ide prisjećanje mjesta koje ste posjetili, Google ima rješenje u obliku značajke Your timeline.

Pritisnite na vašeg avatara u gornjem desnom kutu ekrana i na traki za pretragu birajte opciju Your timeline na sredini izbornika. Tako ćete otkriti gdje ste bili tijekom dana. Lokacija se automatski prati tijekom cijelog dana, no ako želite - uz nju možete ubaciti i bilješke.

U slučaju da, naravno, ne želite da vas Google prati tijekom dana, opcija se može ugasiti u postavkama. Uđite u izbornik za postavke i birajte Personal content, odnosno osobni sadržaj. Birajte Location history i isključite tu stavku. Također predlažemo da isključite Timeline emailove kako vam Google ne bi zatrpavao ulazni kaslić listama mjesta koja ste posjetili.