CROWDFUNDING

Meganabrijani smartfon rastura Indiegogo

19.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Pametni telefon koji je skupio nešto manje od milijun dolara u tri dana nudi gotovo pola terabajta memorije za pohranu, kameru s optičkom stabilizacijom slike i 21 megapikselom, podršku za dvije kartice SIM, zvučnike Harmon Kardon i otpornost na vodu

Saygusov V Squared ubrzano hita prema ciljanih milijun dolara na platformi za zajedničko financiranje Indiegogo. Čini se kako će s lakoćom i premašiti prvi ciljani iznos, budući da do kraja kampanje ima još nešto manje od mjesec dana.

Dostupan je u tri boje (bijeloj, crnoj i roza), s FHD zaslonom, dijagonale pet inča (12,7 centimetara) i Qualcommovim četverojezgrenim procesorom iz serije Snapdragon na 2,5 GHz. No, to nisu ni približno najjači aduti koje V Squared nudi.

Omogućit će vam, primjerice, bežični prijenos bilo kojeg sadržaja (uključujući i HD rezolucije) s mobitela na bilo koji HD TV bez laga, što znači da bi ga trebali moći koristiti za, recimo, igranje zahtjevnih video igara ili gledanje filmova i na velikim televizorima.

Dolazi s ugrađenih 64 GB memorije za pohranu, što je moguće proširiti s dvije (da, dvije) kartice mikro SD koje podržavaju kapacitet do 200 GB svaka. Ukupno, to je maksimalni kapacitet od 464 GB.


Stražnja kamera nudi 21 megapiksel i optičku stabilizaciju slike te mogućnost snimanja videa u rezoluciji 4K. Prednja ima 13 megapiksela i auto-fokus. Zvučnici su opremljeni tehnologijom Harman Kardon 3D movie.

Baterija je kapaciteta 3.100 mAh i možete ju zamijeniti. Uz to, mobitel ima ugrađenu tehnologiju koja smanjuje potrošnju čipseta, kako bi što manje opterećivao bateriju.

V Squared je otporan na vodu - ima certifikat IPX7, što znači da bi trebao preživjeti uranjanje u vodu do metra dubine i do 30 minuta. Osim dvije kartice SD, podržava i dvije kartice SIM, kao i standarde GSM, CDMA i LTE te bežično indukcijsko punjenje (Qi).

Operativni sustav je Android 5.1.

Meet the Saygus V SQUARED on IndieGoGo

U Saygusu tvrde kako su dosad primili predbilježbe iz 54 zemlje, odakle su stigle narudžbe u vrijednosti većoj od 800 tisuća dolara. Isporuka prvih uređaja trebala bi krenuti u rujnu ove godine.

Želite li osigurati svoj primjerak putem Indiegogoa, pripremite 650 dolara (oko 4.500 kuna). Isporuke u Europu uključuju i porez na dodanu vrijednost, pa računajte na to.