KONFERENCIJA CLOUD DAY

Microsoft predstavio rješenja za računalstvo u oblaku

29.04.2014 u 20:04

Bionic
Reading

Tijekom konferencije Cloud Day mogli ste dobiti informacije potrebne za donošenje strateških odluka o prelasku na servise u oblaku. Microsoftove, naravno

Tvrtka Microsoft Hrvatska organizirala je konferenciju Cloud Day, tijekom koje su predstavljena Microsoftova cloud rješenja iz korisničke poslovne i tehničke perspektive.


Kroz interaktivne vježbe predstavljeni su Office 365, Azure, Intune i Yammer te Power BI. Prisutni su mogli dobiti korisne savjete u 1 na 1 savjetovanju, a za kraj su za okruglim stolom okupljeni ljudi s iskustvom u evaluaciji, prodaji, uvođenju i održavanju rješenja, a koji su u interaktivnoj diskusiji pružili odgovore na pitanja koja su ostala otvorena i prenijeli gostima svoja vrijedna iskustva iz prakse.

'Na jednom mjestu i u jednom danu predstavljene su finese Microsoftovih proizvoda Office 365, Azure i Intune, s aspekata novih funkcionalnosti i potrebnih infrastrukturnih resursa te licenciranja i ostalih troškova što su nužne informacije za analize troškova investicija kod svih projekata', rekao je Domagoj Skok, specijalist za licenciranje u Agrokorovoj tvrtci mStart.

'Evidentno je da tržište prepoznaje cloud inicijativu, što mi vidimo u sve većem broju projekata čiji je predmet migracija na cloud ili uspostavljanje kompletnih rješenja na cloudu', naglasio je Željko Galić, voditelj ključnih kupaca u Spanu.

Kao jedan od četiri globalna megatrenda, cloud nudi smanjenje troška investicija u infrastrukturu, ubrzava razvoj proizvoda i usluga i općenito omogućava tvrtkama da se usredotoče na svoju temeljnu djelatnost.

'Na Microsoftovom Cloud Dayu smo omogućili korisnicima i partnerima uvid u sve prednosti korištenja Microsoftovih cloud proizvoda i usluga - Office 365, Azure, Intune. Broj prisutnih definitivno pokazuje interes i veselimo se novim zajedničkim referencama i projektima', rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.