OTVORILI PRISTUP

Od sad i vi možete testirati Microsoftov Copilot

30.06.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Značajka koja omogućava pristup alatima temeljenima na umjetnoj inteligenciji po prvi put je dostupna široj javnosti

Prošlog mjeseca Microsoft je najavio da će nastaviti integrirati ChatGPT u sve u što može s novom značajkom Copilot za operativni sustav Windows 11.

Nekoliko mjeseci ranije dodali su generativnu umjetnu inteligenciju u web preglednik Edge i polje za pretraživanje na programskoj traci koju pokreće internetska tražilica Bing.

Copilot bi značajke umjetne inteligencije trebao učiniti još vidljivijim i lakše dostupnim.

Ovotjedno izdanje Windows Insider Preview za korisnike kanala Dev, inačica 23493, bit će prvo koja će omogućiti javni pristup testiranju Copilota.

Nakon instaliranja ažuriranja, korisnici pregleda mogu pritisnuti tipke Windows i C za otvaranje stupca Copilot na desnoj strani zaslona.

Za pristup će koristiti isti Microsoftov korisnički račun kao i za ostatak Windowsa. Zasad nije jasno hoće li biti dostupan i bez tog korisničkog računa.

Kao i druge implementacije Bing Chata, ima tri različite postavke stila razgovora.

Osim razgovora, Copilot će također podržavati stvaranje slika pomoću OpenAI-jevog modela DALL-E 2, iste tehnologije koju se koristi za Bing Image Creator.

Neke značajke najavljene prošli mjesec, uključujući podršku za dodatke treće strane, nisu uključene u ovaj početni pregled, a kasnije verzije također će moći prilagoditi širi raspon postavki za Windows.

Microsoftovi primjeri uključuju uključivanje tamnog načina rada, Do Not Disturb i snimanje zaslona.

Copilot će također biti lansiran s Bingovim oglasima. Navodno bi trebali biti relevantni za korisnika.

Ima i drugih noviteta.

Aplikacija Settings dobila je redizajniranu početnu stranicu s karticama koje vam daju informacije o različitim stvarima ili omogućuju brzu promjenu uobičajenih postavki. Ova i neke druge značajke možda neće biti odmah dostupna svima.

Ovo će također biti prva verzija sustava Windows 11 koja će dodati izvornu podršku za komprimirane arhive osim dugogodišnjeg .zip formata.

Windows 11 sada će podržavati čitanje svih vrsta .tar datoteka, plus RAR, 7-zip datoteka i drugih formata, piše Ars Technica.