beat busters

Oni za stvaranje glazbe koriste vlastita odijela sa bežičnim senzorima

11.07.2017 u 12:01

Bionic
Reading

Beat Busters čine grupu glazbenika prepoznatljivih po svojim bijelim forenzičkim odijelima pomoću kojih stvaraju glazbu. Svako polje na odijelu ima senzor koji reagira na dodir

Zamislite da vam za stvaranje glazbe ne trebaju instrumenti. Ne treba vam ni gitara, ni bubnjevi, čak ni mikrofon. Trebaju vam samo vaša vlastita tijela i neka posebno rađena odijela. To rade Beat Busters, grupa glazbenika koji odvojeno rade već 15 godina u glazbenoj industriji, a u ovom sastavu su od 2008. godine. Zajedno eksperimentiraju i bave se inovacijama u nastajanju glazbe uživo na elektroničkim spravama i predmetima iz okoline.

  • +5
Beat Busters @ Vinyl Izvor: Matej Čelar / Autor: Matej Čelar

Stvaranje imidža

Prepoznatljivi su po svojim bijelim forenzičkim odijelima pomoću kojih stvaraju glazbu. Svako polje na odijelu ima senzor koji reagira na dodir. Polja su podijeljena po instrumentima, te odijela imaju polja za bubnjeve, bass i synth. Kroz odijela su donedavno bile provučene žice koje su spajale pojedine dijelove i činile sama odijela funkcionalnima. No nedavno su dobili upgrade gdje su ih opremili bežičnim senzorima, kako bi i publika imala priliku svirati na samim izvođačima.

Cilj im je prikazati kako glazbu ne moramo povezivati samo s glasom i instrumentima. Za nastupe ne koriste samo svoja odijela, već i sve što mogu iz okoline. Tako su na jednom nastupu imali lasersku harfu, koja je bila programirana da reagira na dodir i ispušta zvukove.

Ako želite vidjeti ovakav performans uživo, Bustersi nastupaju 15. srpnja u klubu Deep Makarska u Makarskoj.