PUNO BOLJE

Ovako izgleda novi Flickr

15.10.2013 u 13:54

Bionic
Reading

Yahoo je nakon dugo vremena preuredio svoj servis za fotografije. Funkcionalnost je ostala ista, a najveće promjene vezane su uz vizualni dojam. Plus terabajt prostora za pohranu

S Flickra su uklonili bijele površine, tekst i linkove koji su zauzimali veliki dio njegovih stranica. Umjesto toga postavljen je slijed fotografija vaših kontakata s minimalističkom navigacijom i jednostavnim menijem na vrhu stranice, piše Verge.

Desno su postavljene grupe, link na Flickrov blog i prijedlozi s kojim bi se korisnicima mogli povezati. Taj dio izgleda malo nakrcan u odnosu na spartanski slijed fotografija koji zauzima veći dio stranica, no zgodno je imati brz pristup grupama.

Poboljšan je pregled pojedinačnih albuma. Umjesto sićušnih sličica ubačen je dinamični pregled velikih slika visoke razlučivosti, što se koristi i za pretraživanje.

Listanje slika također je promijenjeno - fotografije sad zauzimaju koliko god prostora mogu. Komentari, metapodaci, tagovi, povezani albumi i fotoslijed prebačeni su u drugi okvir.

Flickr fotografije odmah prikazuje na crnoj pozadini. Integriran je s Twitterom, Facebookom, Pinterestom i Tumbrlom, a nudi i terabajt memorije za pohranu, baš kao i Yahoo Mail