NOKIJE I ERICSSONI

Što kažete na moderne verzije legendarnih mobitela?

05.08.2014 u 07:47

Bionic
Reading

Retro koncepti nisu nužno nova stvar, no kada se time bavi CURVED/labs, izgledno je da slijedi poslastica. Kako bi izgledali pametni telefoni da su ih svojevremeno radili Nokia i Ericsson - ili radije - kako bi izgledali ponovno osmišljeni legendardni uređaji poput modela Nokia 3310 i Ericssona T28?

'Za naše mlađe čitatelje, koji možda nikad nisu koristili ništa osim pametnih telefona - davno, devedesetih godina prošlog stoljeća Ericsson i Nokia su bili najveći i najuspješniji proizvođači mobilnih telefona', stoji u uvodu na stranici Curved.de.

Apple i Samsung su se bavili nečim potpuno drugačijim (redom, računalima i čipovima). Što se dogodilo nakon iPhonea 2007. godine, znaju vjerojatno i oni najmlađi. Nokia i društvo nisu slijedili trendove pametnih telefona i krenuli su u strmoglavi pad, dok je ovaj drugi dvojac zagospodario tržištem.


Ipak, u igru ulaze spretne ruke dizajnera, koji su zamislili kako bi izgledale moderne verzije nekih od najprodavanijih i najpopularnijih mobitela ikad:

Što kažete na modernizirane verzije legendarnih mobitela?