milijuni u jednom danu

Telegram objavio rekordne brojke: Pogledajte što im je donio pad Facebooka

06.10.2021 u 11:20

Bionic
Reading

Telegram je dugo udvarao dvije milijarde WhatsAppovih korisnika, mameći ih mogućnošću uvoza razgovora, kao i novim opcijama u video pozivima i livestreamu

Za Telegram je pad Facebookovih servisa u ponedjeljak bio posebno sretan - kako je najavio njegov šef pavel Durov, upravo tada zaradili su novih 70 milijuna korisnika.

I konkurentski Signal izvijestio je o milijunima novih korisnika istoga dana. Obje aplikacije konkurencija su Facebookovu WhatsAppu, piše The Verge.

Brojka koju spominje Durov povećanje je korisničke baze od 10 posto, a na sličan način Telegram je profitirao i početkom godine kada se WhatsApp zaletio s novim pravilima privatnosti.

'Za nove korisnike, htio bih reći - dobrodošli na Telegram, nećemo vas iznevjeriti', kazao je Durov. Iako je tvrdio kako aplikacija radi bez mane, morao je priznati da su neki korisnici u Americi imali problema sa sporošću, a isto su prijavili i oni koji su pohrlili na Signal.

Telegram je dugo udvarao dvije milijarde WhatsAppovih korisnika, mameći ih mogućnošću uvoza razgovora, kao i novim opcijama u video pozivima i livestreamu.

Ipak, defaultnu, end-to-end enkricpiju koju nude WhatsApp i Signal - još uvijek nema.

Podsjetimo, Facebook je za probleme početkom tjedna okrivio 'neispravnu promjenu konfiguracije'. Gotovo šestosatna blokada je spriječila 3,5 milijardi njihovih korisnika u pristupu društvenim medijima i uslugama razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger, što su konkurenti dobro iskoristili.