NOĆ VJEŠTICA

[VIDEO] Tražite izvrsne igre za vikend? Zaigrajte ove jezive naslove

30.10.2021 u 13:42

Bionic
Reading

Ako volite horor igre, a tražite dobar prijedlog za nadolazeći vikend, pripremite se za tri naslova koji će oduševiti gejmere svih uzrasta

Tražite solidne i jezive videoigre koje možete igrati tijekom nadolazećeg vikenda i dočekati Noć vještica? Volite li više preživljavanje ili nešto prilagođenije obiteljskoj zabavi, izabrali smo tri naslova koji bi mogli zadovoljiti različite ukuse.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 Remake izašao je 2019. na PlayStationu 4 i Xboxu One te je nadmašio sva očekivanja. Riječ je ne samo o poboljšanoj verziji izvorne igre, već zahvaljujući novim tehnologijama - puno imerzivniji naslov koji koristi perspektivu iz trećeg lica koju prvi put susretnutu u Resident Evilu 4.

Izvor: Screenshot / Autor: Capcom

U igri ćete, pored nemrtvih hordi, morati izbjegavati nemilog Mr. X-a koji istraživanje jezivih lokaliteta začinjava dozom neprestane paranoje. Ako volite survival horore, ova igra vas neće razočarati.

Until Dawn

Premda su igre u kojima birate između dva nastavka priče dio gejming povijesti, Until Dawn ih uobličuje u izvrstan format koji će zadovoljiti sve ljubitelje dobrih horor naslova. Igra izašla na PlayStationu 4 mješa koncept otrcanog Cravenovskog teen horora iz devedesetih sa modernim elementima kako bi napravila nešto potpuno svježe. U igri preuzimate ulogu brojnih likova koji su se našli u kolibi posred šume, a zadatak vam je donijeti odluke i otkrivati opcije koje će vam pomoći pri preživljavanju natprirodnih sila koje vrebaju iza zaključanih vratiju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Supermassive Games

Until Dawn je, na koncu, više interaktivni film nego tradicionalna igra. Upravo zbog toga ga preporučamo ako u Noći vještica želite uživati u društvu - svi u sobi mogu birati sljedeću odluku a ako imate PlayStation 5, igru ćete moći gledati u slasnih 60 sličica u sekundi.

Luigi’s Mansion 3

Premda nihje napravljen da prestravi najtvrdokornije ljubitelje horroa, treći Luigi's Mansion je izvrsna zabava za obitelji i klince koji žele uživati u Noći vještica. Riječ je o ekskluzivi za Nintendo Switch koja plašljivog brata super poznatog Maria trpa u ukleti hotel gdje svaki kat krije neku od popularnih horor tema - od džungle do ukletog srednjevjekovnog dvorca. Svi lokaliteti su izvrsno izmišljeni, igra nudi mogućnost zabave u više igrača, a sve je puno zločestih duhova koje glavni lik pokušava uloviti pomoću pantentiranog super-usisavača.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Riječ je o prvoj igri koja je u cijelosti napravljena u HD-u te koja je skoro idealna solucija za obilteljske sredine gdje stvari poput Until Dawna ili Resident Evila 2 ne bi baš držale vodu.