TEHNO PREPORUKA

[VIDEO] Zabava za vikend: Odabrali smo tri izvrsne videoigre

16.07.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Volite li jednostavne arkadne igre, složene RPG naslove ili izazovne strategije u pravom vremenu, donosimo vam tri igre koje će uveseiliti svakog kome je najnovija prognoza vremena upropastila planove za potencijalne vikend izlete

S obzirom da vremenske prognoze za ovaj vikend nisu baš obećavajuće, odabrali smo nekoliko neobičnih igara uz koje će sati proletjeti u mahu. Zaigrate li iznenađujuće inovativnu 'zmiju' SNKRX, narativni strateški RPG Wildermyth ili futurističku simulaciju trgovine Offworld Trading Company, sigurni smo da ćete se zabaviti.

Offworld Trading Company

Izvor: Društvene mreže / Autor: Stardock Entertainment

Offworld Trading Company je znanstveno fantastična strategija u pravom vremenu u kojoj predvodite trgovačku kompaniju koja otvara franšizu na Marsu. Ekonomsko ratovanje, sabotaže i preuzimanje vaši su glavni alati u borbi protiv konkurencije. OTC se igra na mapi razdjeljenoj heksagonalnim poljima gdje igrač nastoji kupiti većinu u svakoj konkurentskoj kompaniji. Ako igrač izgubi većinu dionica u vlastitoj firmi, prijeti mu preuzimanje i izbačen je iz igre koju može nastaviti pratiti kao promatrač.

Također se jasno može vidjeti kad protivnici sakupe dovoljno novca da ih kupe, što obično rezultira vrlo napetim i očajničkim pokušajima sakupljanja novca. Naravno, igru je moguće igrati i protiv računala. Offworld Trading Company trenutno je besplatan na Epic Games Storeu i možete ga preuzeti ovdje.

SNKRX

Izvor: Društvene mreže / Autor: ADN

SNKRX je jedna od najzanimljivijh verzija 'zmije' ikad. Riječ je o mješavini klasične igre s Nokije i popularnog 'autochess' žanra tijekom koje 'članke' zmije zamijenjujete različitim 'klasama' uz pomoć kojih se unutar igre borite protiv valova mobilnih neprijatelja. U SNKRX svi članci zmije pripadaju određenim skupinama, što znači da svaka partija zapravo igrača potiče na kombiniranje i strateško razmišljanje - koji segment kupiti, koji nadograditi, a koji prodati. SNKRX je fantastično zabavan, jednostavan i maštovit naslov koji će oduševiti ljubitelje deckbuilder, autochess i arkadnog žanra. Najbolja stvar? Igra košta manje od 3 eura i možete ju kupiti ovdje.

Wildermyth

Izvor: Društvene mreže / Autor: Worldwalker Games LLC

Wildermyth je strateški RPG sa jakom narativnom komponentom u sklopu koje vodite nekoliko generacija heroja koji u mitologijom prožetom svijetu kreću u borbu protiv sila zla. Igra ima nekoliko kampanja koje mogu dramatično varirati zavisno o igračevim odlukama te pruža nevjerojatan osjećaj imerzije - prije svega zato jer svaki od nasumično generiranih likova ima smislenu sagu i odnose koji se u sklopu lijepo nacrtanih stripova razvlače kroz nekoliko povezanih kampanja.

Wildermyth taktiziranje i planiranje smješta na veliku mapu gdje istražujete nova područja, otkrivate tajne svijeta i susrećete se sa svim facetama njegove bogate pozadine, dok se borba odigrava na poteze slično kao u stolnim RPG igrama. Ako volite mitove i legende, a fan ste imerzivnih RPG iskustava sa pričama koje su jako vezane uz konkretne igračke odluke, Wildermyth je prava stvar za vas. Igra košta 20,99 eura i dostupna je putem Steama.