KLIKNITE, I MI SMO

Humanitarna Facebook aukcija

11.12.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Volite umjetnost i pomagati drugima? Sada imate priliku objediniti ove dvije ljubavi u jednom humanitarnom cilju i pritom doprinijeti destigmatizaciji onih koji pate od psihičkih oboljenja

Udruga za psihosocijalnu pomoć i rehabilitaciju pokrenula je 1. prosinca humanitarnu aukciju radova pacijenata Psihijatrijske bolnice Vrapče, koja će trajati sve do 21. prosinca 2010. Cilj akcije je prikupljanje financijskih sredstava za opremanje računalne radionice koja bi uvelike poboljšala standard liječenja u bolnici i mnogima pružila priliku da se upoznaju s osnovama korištenja računala, bez kojega je danas nezamislivo živjeti i raditi.

Predah

Aukcijski eksponati su grupni radovi nastali u kreativnim radionicamaCentra za resocijalizaciju Psihijatrijske bolnice Vrapče tijekomhospitalizacije. Pacijenti koji su ih stvarali liječe se od shizofrenijei ostalih psihotičnih poremećaja, anksiozno-depresivnih poremećaja,posttraumatskog stresnog poremećaj i nekih drugih psihijatrijskihbolesti.Ukoliko želite sudjelovati u ovoj aukciji kupnjom radova, to možete učiniti preko Facebooka, na stranicama Udruge, licitirajući cijenu podno svakog eksponata, u polja predviđena za komentare. Za sve vas koji niste članovi Facebooka, svoju cijenu možete licitirati putem e-maila uzppir@gmail.com, a pritom i dalje pratiti aukciju na Facebook stranici Udruge, na kojoj možete razgledati i ostale radove nastale u sklopu Centra za resocijalizaciju.

Treba napomenuti da se psihijatrijski bolesnici, na margini društva, bore protiv predrasuda i stigmi koje im otežavaju život i razvoj stoga se aukcijskom izložbom ujedno nastoji i promijeniti kriva percepcija duševne bolesti. Od 13. prosinca 2010. možete razgledati izložbu radova u galeriji Psihijatrijske bolnice Vrapče Slava Raškaj, a svoj dolazak najavite telefonski na broj 01 37 80 731.