NAGRADNA

Vodimo vas na 'Buđenje proljeća' u ZeKaeM

Objavljeno: 14.01.2011 13:40 / PlanB

Foto: Promo fotografije ZKM / Mara Bratoš

Dozvolite proljeću da vas probudi sredinom siječnja u Zagrebačkom kazalištu mladih! Odgovorite točno na pitanje i vaša nedjelja navečer rezervirana je za 'Buđenje proljeća' u ZKM-u

Suvremena drama o seksualnom sazrijevanju adolescenata, tragedija djetinjstva 'Buđenje proljeća', nastala je prema istoimenom djelu Franka Wedekinda iz 1891. godine. Zbog svog kontroverznog sadržaja djelo je prvi puta uprizoreno 15 godina kasnije u Berlinu, nakon čega su uslijedile Amerika i Engleska, cenzure i zabrane, a početkom novog tisućljeća predstava uspješno seli na Broadway i osvaja osam Tonyja.

'Čini se da je cijeli represivni sustav, koji je Wedekind kritizirao svojom dramom o seksualnom sazrijevanju mladih, danas znatno suptilniji. Katolička crkva, kao dio tog sustava, ovih dana sve više gubi svoj kredibilitet. Ne treba zaboraviti da i takva, potresana skandalima, Crkva i dalje ima neosporan utjecaj na formiranje seksualnog identiteta mladih. Ova je predstava metafora društva traumatiziranog licemjerjem katoličkih zabrana. Wedekindovi mladi junaci ne sablažnjavanju nas otkrivanjem svoje spolnosti, već činjenicom da im je ta mogućnost nasilno oduzeta', kaže Oliver Frljić, redatelj  hrvatske verzije Wedekindove drame.

Plan B i ZKM za vas su pripremili dva puta po dvije ulaznice za 'Buđenje proljeća', koje imate priliku pogledati u nedjelju 16. siječnja u 20 sati u ZeKaeMu odgovorite li nam točno na nagradno pitanje.

Ulaznice za predstavu osvojile su Ana Marija Rumbak i Vesna Benković.

Djevojke, uživajte u predstavi ;)

 


Just tweet it

Play of the day

Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Pomoć
© T-Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.
Odaberi temu