NAGRADNA

Vodimo vas na 'Buđenje proljeća' u ZeKaeM

14.01.2011 u 13:40

Bionic
Reading

Dozvolite proljeću da vas probudi sredinom siječnja u Zagrebačkom kazalištu mladih! Odgovorite točno na pitanje i vaša nedjelja navečer rezervirana je za 'Buđenje proljeća' u ZKM-u

Suvremena drama o seksualnom sazrijevanju adolescenata, tragedija djetinjstva 'Buđenje proljeća', nastala je prema istoimenom djelu Franka Wedekinda iz 1891. godine. Zbog svog kontroverznog sadržaja djelo je prvi puta uprizoreno 15 godina kasnije u Berlinu, nakon čega su uslijedile Amerika i Engleska, cenzure i zabrane, a početkom novog tisućljeća predstava uspješno seli na Broadway i osvaja osam Tonyja.

'Čini se da je cijeli represivni sustav, koji je Wedekind kritiziraosvojom dramom o seksualnom sazrijevanju mladih, danas znatno suptilniji.Katolička crkva, kao dio tog sustava, ovih dana sve više gubi svojkredibilitet. Ne treba zaboraviti da i takva, potresana skandalima,Crkva i dalje ima neosporan utjecaj na formiranje seksualnog identitetamladih. Ova je predstava metafora društva traumatiziranog licemjerjemkatoličkih zabrana. Wedekindovi mladi junaci ne sablažnjavanju nasotkrivanjem svoje spolnosti, već činjenicom da im je ta mogućnostnasilno oduzeta', kaže Oliver Frljić, redatelj  hrvatske verzije Wedekindove drame.

Plan B i ZKM za vas su pripremili dva puta po dvije ulaznice za 'Buđenje proljeća', koje imate priliku pogledati u nedjelju 16. siječnja u 20 sati u ZeKaeMu odgovorite li nam točno na nagradno pitanje.

Ulaznice za predstavu osvojile su Ana Marija Rumbak i Vesna Benković.

Djevojke, uživajte u predstavi ;)