POP UP

Želje za četvrtu sezonu 'Okusa krvi'

Objavljeno: 07.02.2011 11:20 / Tonći Kožul

Foto: Ostale fotografije HBO / HBO

Sad kad se i na hrvatskim ekranima izvrtjela treća sezona popularnog 'Okusa krvi' idealno je vrijeme za razmatranje poželjnih smjerova nastavka serijala. ***VAŽNO UPOZORENJE!!!*** ***UPOZORENJE KOJE JE VAŽNO!!!*** ***SLIJEDE SPOJLERI!!!*** Tekst je namijenjen isključivo ljudima koji su gledali sve epizode dosad, pa ako se ubrajate među one koji tek planiraju gledati – nemojte čitati dalje

Serija je žešća debilana, da. Ali i zabavna debilana!

Ili je barem takvom bila do treće sezone, čiji mi je besciljni džumbus ozbiljno poljuljao vjeru u smislenost daljnje egzistencije projekta. Stoga, dragi autori 'Okusa krvi', zamolio bih vas da obratite pažnju na ovaj tekst – imam, naime, nekoliko prijedloga kako da vratite serijal na pravi put.

Razdvojite Billa i Sookie, zauvijek
Zanemarite naporne fanove koji žele da ostanu zajedno zato što su par i u stvarnom životu! Bill i Sookie ne samo da izvlače ono najdosadnije jedno iz drugog, nego i svaki put kad se pojave skupa u kadru isisavaju energiju i životne sokove iz same serije.

Neka se Sookie i Eric već jednom više po***u
Šta nas toliko cimate, znamo da je samo pitanje vremena!

Manje Sookie
Gle, ako mislite da ste oprali ruke time što joj stavili u usta ono što ste znali da će svi odmah pomisliti ('Ja sam... je***a vila?! Kako lejm!') – uzalud vam trud svirači, lejm je lejm i nema te metacake kojom biste to mogli opravdati! A ionako nikakve koristi od nje, samo ide okolo i dreči i pravi neke kisele face.

Manje Billa
Taj uštogljeni šonjo je valjda najodbojnija metaforička reklama za vegetarijanstvo IKADA. 

Više Erica
Ako heteroseksualne žene mogu non-stop komentirati da su im zgodne druge žene i nikom ništa - pa valjda i ja, kao heteroseksualni muškarac, imam pravo svakih nekoliko godina skužiti da mi je neki tip zgodan, a da svi odmah ne poviknu da to znači da sam gej, ne? IMAM LI UOPĆE TO PRAVO? Ma, 'ko vas šiša, tip je fakat kit i pol. Mada mi se čini kao da nigdje izvan 'Okusa krvi' ne izgleda toliko dobro – valjda je stvar u tome da izgleda seksi samo kad se ne smiješi? A Eric se jedino tu i tamo lagano nasmiješi lovini, tako da je to Skarsgårdu Jr.-u uloga života! Neće vječno biti tako mlad i zgodan, treba to iskoristiti.

Više Jessice
Serija bi bila jedno 150.000 trilijuna puta bolja da je Jessica glavni lik, a Eric njen mentor! Ali nije, tja, pa mi preostaje samo nadati se da će je biti barem malo više – i da će biti više ZLOČESTE Jessice, a ne da mi se duša cijepa dok moram gledati kako je Bill povlači za sobom u živo blato njonjavosti.

Sravnite Bon Temps napalmom
Ili, ako vam budžet za specijalne efekte to ne dozvoljava, premjestite barem ključne likove negdje drugdje! Pa mislim, ako za jednu od glavnih podradnji sezone ne možete smisliti ništa bolje od konobarice-trudnice koja se boji da će joj sin biti zao zato što je i njegov pokojni otac-serijski ubojica bio zao, onda… bi valjda i vama samima trebalo biti jasno koja je ura?

Oladite malo s onom baroknom, votevr, temom koja zasvira u svakoj strastveno-romantičnoj sceni
Glupa je i iritantna!

Maknite Taru
U drugoj sezoni je svako malo postajala neopisivo glupa bez ikakvog razloga, osim zato da se pojedini rukavci radnje poguraju naprijed. U trećoj sezoni je bila ljudska vreća za boks. U četvrtoj sezoni možda možete postaviti krivi prometni zrak na strateški odgovarajuće mjesto, pa da s onim autom u kojem je napustila zadnju epizodu sleti u provaliju?

Vratite Russella iz mrtvih u... ovaj, hm... nežive!
Ekstravagantni vampiri-šupci = najbolji vampiri.

Ili dajte Jasonu neku priču dostojnu čovjeka ili mu skratite muke
Najveći švaler u mjestu. Neustrašivi borac protiv bilo čega što ga zaokuplja u danoj sekundi. A odsad i… dadilja hrpi krezubih redneck-PANTERODLAKA?!?!? Ej, nemojte me za******ti.

Više normalnih ljudskih likova
Zaokret u potpuno šašave vode još je i funkcionirao u drugoj sezoni, ali teško će to ići na duge staze jer… serija se ipak temelji na nekakvom balansu realnog i nadrealnog, a u trećoj sezoni jedva da je uveden ijedan novi lik, a da nije bio ili vampir, ili shapeshifter, ili vukodlak, ili panterodlak, ili gay-vještac! A ako ćete nastaviti u tom smjeru, onda barem zagrizite pošteno do kraja i ubacite kojeg dinosaura.

Promijenite naslovnu temu
Znam da će me zbog ovoga SVI popljuvati, ali šta ja mogu kad sam po nekim pitanjima zadrti fundamentalist i tu, naprosto, nema lijeka! Mislim, je, jasno mi je da se s 'Okusom krvi' pokušavate odmaknuti od standardnog žanrovskog gotičarenja, ali... Jebiga, kad postoje neka pravila kojih se moramo držati ako ne želimo da se ljudsko društvo sunovrati u potpuni kaos i barbarizam! Tipa 'ne ukradi', 'ne ubij', 'nemoj u soundtrack vampirskog filma ili serijala staviti išta što nije neki kretenski kvazi-electro-darkwave', 'ne poželi ženu bližnjeg svoga' itd.

Just tweet it

Play of the day

Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Pomoć
© T-Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.
Odaberi temu