NAJAVA

Mario Leko - izložba fotografija

22.02.2011 u 11:10

Bionic
Reading

Danas se otvara osma po redu, ujedno i posljednja, izložba fotografija u sklopu Punog kruga, projekta koji je pokrenuo fotografski časopis Blur magazine u suradnji s Kinom Europa, a ovog puta njome će se predstaviti mladi fotograf iz Splita, Mario Leko

Mario Leko rođen je 1982. godine u Splitu. Nakon završene Škole likovnih umjetnosti nastavlja školovanje na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer modni dizajn. Po struci kostimograf, Leko je prve susrete s pozornicom ostvario u Dramskom studiju za mladež u Gradskom kazalištu mladih Split. Asistirao je renomiranim kostimografima, a usporedno samostalno potpisuje kostimografije od 2006. godine. Fotografijom, i to isključivo analognom, bavi se već nekoliko godina, a njegovi radovi objavljivani su u nekolicini internetskih publikacija te tiskanim izdanjima. Izlagao je kako na skupnim, tako i samostalnim izložbama u Hrvatskoj, Francuskoj i Bugarskoj. Sudionik je putujuće izložbe Culture Matters: UNESCO-ovi lokaliteti u jugoistočnoj Europi, gdje je svojim fotografijama predstavio baštinu Splita, Trogira i Šibenika. Od 2010. član je ULUPUH-a.

PUNI KRUG je projekt koji je pokrenuo online fotografski časopis BLUR magazine u suradnji s Kinom Europa, putem kojeg se hrvatskoj publici do sada predstavilo sedam odabranih hrvatskih fotografa, kojima je omogućena samostalna izložba u centru Zagreba bez ikakvih troškova. Cilj projekta jest prezentacija hrvatskih fotografa koji se ističu svojim kvalitetnim radom, ali su nedovoljno predstavljeni u javnosti te pružanje podrške lokalnoj fotografskoj sceni. Osim izložbenog prostora koji je ustupilo Kino Europa, projekt je potpomogla i Prizma d.o.o., distributer fotoopreme, podmirivanjem cjelokupnih troškova ispisa fotografija po specijalnim cijenama koje je omogućio Borovac&Bence, a magazin Plan B predstavio je sve odabrane autore u intervjuu i s nekoliko fotografija.

Izložba Marija Leke otvara se danas u 19 sati, a možete je pogledati sve do 15. ožujka u prostorijama Kina Europa u Zagrebu.