Unfollow by Jasno i Glasno

Prva studentska konferencija o novim medijima

13.05.2011 u 12:30

Bionic
Reading

Studenti novinarstva s Fakulteta političkih znanosti, u suradnji s Institutom za nove medije i e-demokraciju, organiziraju 1. Cyber Conference, konferenciju o novim medijima. Ulaz je slobodan za sve

Studenti Fakulteta političkih znanosti, u suradnji s Institutom za nove medije i e-demokraciju (InMed), u četvrtak, 19. svibnja, s početkom u 11 sati (u prostorima fakulteta) organiziraju prvu konferenciju o novim medijima pod nazivom 1. Cyber Conference, stoji u priopćenju. U organizaciji sudjeluju studenti treće godine novinarstva sa smjera Novi Mediji: Nikolina Sok, Davor Igrić, Dejan Jelić, Nikola Puharić te Vedran Tolić, uz mentorstvo dr.sc. Domagoja Bebića.

Kako navode u priopćenju, konferencija će se baviti utjecajem novih medija u Hrvatskoj, s naglaskom na internetske portale i društvene mreže. Pričat će se o razvoju portala, zakonskoj regulaciji, kopiranju sadržaja, aferama poput Wikileaksa, Registru branitelja te blogovima i sl.

Pričat će se i o društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera, community menadžmentu... Osim spomenutih tema, govornici će se baviti i problemom amaterizma. Konferencija je namijenjena studentima, medijskim djelatnicima te je otvorenog tipa, tako da svi zainteresirani mogu doći.

Gosti koji će pričati na konferenciji su Goran Šikić (Monitor.hr), Miroslav Rosandić (Bug), Nebojša Grbačić (Plan B, Jasno&Glasno), Boris Burić (Nova TV), Domagoj Bebić (FPZG) i Nenad Prelog (FPZG). Raspravu će moderirati Krešimir Mišak.