PLAN B PROMO

Dan za domaću kreativnost i inovativnost

18.05.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Mreža za razvoj i kreativnost (udruga MRAK) četvrtu godinu za redom organizira Hrvatski dan kreativnosti i inovativnosti, koji će se održati 25. svibnja 2011. s početkom u 19.30 sati u zagrebačkom kazalištu Komedija

Kao i svake godine sudionici Dana kreativnosti i inovativnosti imat će priliku poslušati dinamična predavanja o aktualnim temama i preokupacijama u javnoj i privatnoj sferi.Među ostalim, popularni predavač prof. dr. sc. Davor Pavuna održat će predavanje u skladu s ovogodišnjom temom konferencije 'Promjena uloga: Što možemo naučiti od djece', a potom slijedi okrugli stol na kojem će govoriti petoro učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola koji su održali najbolje predavanje na prvoj konferenciji TEDxYouth@Zagreb u travnju ove godine – Anna Klobučar iz Umaga, Marijana Vuković iz Imotskog te Jakov Sarić, Vilim Mance i Sonja Agata Bišćan iz Zagreba. Da okrugli stol bude zanimljiv, pobrinut će se i moderator Siniša Cmrk. Ove će godine i djeca izraditi nagrade koje će biti uručene dobitnicima, a uručit će im ih mališani zagrebačke Waldorfske škole. Po završetku okruglog stola dodijelit će se nagrade za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju.

Nagrade za kreativnosti i inovativnost

Uz to, u prisutnosti više od 300 kreativaca iz različitih područja i uglednika iz javnog, gospodarskog i političkog života, održat će se i svečana dodjela nagrada za kreativnost i inovativnost u gospodarskom i političkom djelovanju, i to u devet kategorija.

Nagradom za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju želi se potaknuti kreativno razmišljanje i primjena inovacija u različitim vidovima poslovnog djelovanja. Nagrađivanjem projekata i programa koji implementiraju kreativnost u poslovni sektor udruga MRAK želi ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju. Kao takva, nagrada za kreativnost i inovativnost jedinstvena je u svijetu. 'Svake godine najviše se veselim novim prijavama za nagradu i novim projektima. Ove godine, baš ususret turističkoj sezoni, prijavio se i veliki broj turističkih projekta koji su izuzetni i odabir je bio vrlo težak. Moram napomenuti da iako ove godine ima manji broj prijavljenih u ponekim kategorijama, oni prijavljeni su jako kvalitetni. Ponovit ću, kao i svake godine, Hrvati su izuzetno kreativni i to dokazuju iz godine u godinu.  Mi ćemo to i nadalje njegovati, nadamo se i s nekim novim projektima o kojima će biti više riječi na dodjeli nagrade. Vidimo se!,' rekla je Ivana Nikolić Popović, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Otvoreni poziv

Mreža za razvoj i kreativnost poziva sve kreativce da im se pridruže na Danu kreativnosti i inovativnosti u zagrebačkoj Komediji. Svoj dolazak na ovogodišnji DKI zainteresirani mogu potvrditi na prijava@mrak.com.hr ili na ovom linku.