Unfollow by Jasno i Glasno

Kreće CEO/Founder - predstavljanje uspješnih startupa

29.11.2011 u 12:00

Bionic
Reading

'CEO slash Founder' stoji u potpisu današnjih rock zvijezda. Johny Štulić je odavno u mirovini, a mi još tražimo novog vođu. Ne treba tražiti dalje, CEOi, CTOi i co-founderi startupa jesu nove rock zvijezde

UPDATE:

Prvi CEO/Founder se pomiče na utorak 13.12. u 18:00 i održat će se u Movie Pubu. Nakon eventa po planu je svirka sa Kandžijom i PetMinuta/ShoutEm božićni tulum u istom prostoru.

'CEO slash Founder serija je evenata kojom želim promovirati kulturu poduzetništva i startupa i dati nam svjetlo na kraju tunela zvanom 'bolje tri plaće u plusu nego jedna u minusu'', kaže Viktor Marohnić iz tvrtke Pet minuta, osnivač popularnog ShoutEma, te nastavlja:

Poduzetnici koji kreiraju nove vrijednosti, skalabilne proizvode i tvrtke s pozitivnom kulturom, nadahnjuju ljude oko sebe i unapređuju društvo u kojem živimo. Ako želimo promijeniti svijet u kojem živimo na bolje, to se danas radi tako. Uzmeš svoju malu ideju i pretvoriš je u nešto veliko, nešto od čega prosperiraju svi oko tebe.

Format ovog eventa će biti 60 minuta razgovora u formi intervjua s osnivačima startupa koji su već odmakli u razvoju, zapošljavaju preko 20 ljudi, imaju prihode, proširili su se globalno, osigurali su VC funding i već neko vrijeme žive na tržištu.

Pitanja će biti usmjerena na rani život foundera i startupa, trenutni poslovni model, izvor prihoda i demo proizvoda. Saznati želimo sve, u koju su školu išli, koji predmet im je bio najdraži, koji im je bio prvi posao, gdje su zaradili prvu lovu, na što su je potrošili, gdje su sreli svog co-foundera, koliko puta su failali prije nego što su pogodili pravi poslovni model itd. Saznat ćemo sve o mukama pokretanja startupa, brojnim iteracijama (pivotima), udaranja glavom u zid, odnosu s VCevima...

Bit će zabavno, naučit ćete puno, a dugoročno ćete uštedjeti puno vremena i novaca. Oprez! Nije za one sa slabim srcem! Vjerojatno ćete već sutra poželjeti dati otkaz i napraviti nešto slično. Nije zezancija, vidio sam to već nekoliko puta. Nitko nije otporan. Startupi su kao droga, a ja želim biti vaš diler. :)

Prvi CEO/Founder održat će se 14. prosinca u 18 sati (Odranska 1, Zagreb, ured Pet minuta/ShoutEm), a prvi gosti su - Zemanta

Riječ je o nekoć dva anonimna geeka u Ljubljani. Danas su investitori  - Union Square Ventures (Twitter, Boxee, Disqus, Foursquare, Kickstarter, Meetup), Eden Ventures. 6 milijuna dolara investicije, 70.000 blogera/usera. Ured u Ljubljani, Londonu, NewYorku, 25 zaposlenih.

Što se dogodilo prije i između toga?

Sve detalje možete saznati na  CEO/Founder.

Zemanta je slovenski startup i prvi startup s ovog područja koji je pobijedio na Seedcampu. Krenuli su kao mala tvrtka iz Ljubljane koje je radila razvoj softvera za Slovensku televiziju, a trenutno imaju 25 zaposlenih u svojim uredima u New Yorku i Ljubljani. Do sada su osigurali nekoliko rundi investicija u ukupnom iznosu od šest milijuna USD te trenutno imaju stabilni i rastući izvor prihoda. Za sobom su pokrenuli pravi val slovenskih i hrvatskih startupa koji je slijedio njihove stope.