Ciklofil

Tjedan prosvjetljenja - jeftinija svjetla za bicikle

Objavljeno: 06.02.2012 14:00 / bl

Foto: Promo fotografije B.L. / B.L.

U organizaciji Sindikata biciklista i biciklističkih trgovina u Tjednu prosvjetljenja, koji traje od 6. do 11. veljače, snižene su cijene na asortiman svjetala

Vjerujemo da znate, ali vrijedi podsjetiti – u Hrvatskoj nije dozvoljeno noću voziti bicikl bez svjetala. No i bez obzira na zakon, svaki bi biciklist zbog vlastite sigurnosti morao obavezno imati prednje i zadnje svjetlo, odnosno bljeskalicu. Svjetla na biciklu učinit će osobe na ovim sve omiljenijim prometnim sredstvima vidljivijima i time znatno smanjiti mogućnost sudara, i to ne samo s automobilima, već i s drugim biciklima. Osim toga, svjetlo na biciklu pomaže da izbjegnete rupe na cesti i slične prepreke. 'Ljudi se često protive svjetlima na biciklu jer je to zakonom propisano, a ne razumiju da je bitno zbog njih samih i njihove sigurnosti', rekla je Tena Šarić iz Sindikata biciklista.

Inicijativa Tjedna prosvjetljenja došla je iz Sindikata biciklista koji u ovom istom tjednu, 7. veljače, organizira i Tulum u Malom pogonu Tvornice, na kojem sviraju Skaut i ABOP, DJ-iraju Oli Dobolli i P.D.Ricco, a VJ-ira i.m. klif. Sav prihod od Tuluma ide za izgradnju mobilnog biciklističkog parkirališta.

Trgovine u kojima možete kupiti svjetla po sniženim cijenama su: Bicikl Biz Zagreb, Calimero sport Zadar, Ciklo centar Zagreb, Ciklo planet Split, Drago sport Zagreb, DSG Zagreb i Bjelovar, Keindl sport Zagreb, Marko projekt Zagreb i Ozon sport Zagreb.

Just tweet it

Play of the day

Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Pomoć
© T-Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.
Odaberi temu