PROMO

Suvremena elektronska glazba na SHARE konferenciji!

27.03.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Potvrđen je prvi dio glazbenog programa ovogodišnje SHARE konferencije, koja će se od 26. do 28. travnja održati u Beogradu.

Među najinteresantnijima je Tim Exile, klasično obrazovan violinist s diplomom filozofa i masterom iz elektroakustičke kompozicije. Tim izvodi inteligentnu plesnu muziku koristeći bazu zvukova koju mu šalju fanovi iz grada u kojem nastupa, svirajući na opremi koju sam razvija kako bi u realnom vremenu programirao efekte i glazbene sekvence.

SHARE će predstaviti i dva trenutno najcjenjenija audio-vizualna kolektiva na svijetu – Anti VJ i Pfadfinderei. Multimedija koju stvaraju je proizvod strasti i ekspertize u području suvremenog dizajna, glazbe i novih tehnologija. Jedan od njihovih performansa u Domu omladine publici će ponuditi posebna osjetilna iskustva pobuđena programiranom svjetlosnom instalacijom uz glazbenu podlogu koja stvara snažan ambijent.

Nezaobilazna figura berlinske tehno scene DJ Pete će na kratko prenijeti atmosferu klubova iz podzemlja Kreuzberga. Pete će sudjelovati i u dnevnom programu i održati predavanje o razvoju scene, baš kao i nizozemski glazbenik 'I-F'. I-F je kultni DJ koji je vratio italo-disko na velika vrata, no pored toga i velikim hitom 'Space Invaders Are Smoking Grass' postavio temelje za popularni žanr 'electroclash' na čijim krilima su nastali brendovi poput Ladytron, Peaches, Fischerspooner, DJ Tiga, Miss Kittin i drugi.

Još jedan od bisera elektro žanra začinjen suvremenom interpretacijom breakdance muzike je londonski producent DMX Krew, koji će nastupiti uživo sa svojih šest albuma objavljenih na etiketi Rephlex koja je u vlasništvu inovatora Aphex Twin-a.

Iz prijestolnice Engleske dolaze i mračni post-disko duo Spectral Empire, popularni garage producent Redlight, kao i predstavnici nove britanske scene, mistični trio The Claw koji pomiče poznate granice elektronske glazbe u kolektivima Kingdom, Nguzunguzu i Total Freedom.