TV

Igra prijestolja 2

29.03.2012 u 14:44

Bionic
Reading

Samo dan nakon premijere u SAD-u, u ponedjeljak, 2. travnja u 20 sati druga sezona serije 'Igra prijestolja' počet će se prikazivati na HBO-u

Zima, razdoblje bijeloga gavrana, približava se brzim koracima. U Kraljevom grudobranu, na Željeznom prijestolju sjedi okrutni mladi Joffrey. Savjetuje ga njegova podla majka Cersei, a funkcija novog kraljevog namjesnika pripala je njegovom mudrom ujaku Tyrionu.Dok Lannisteri grčevito drže Željezno prijestolje, napadi pljušte sa svih strana.

Sin Neda Starka, pogubljenog vladara Oštrozimlja, Robb Stark, na bojištu je zarobio Jaimeja Lannistera i zahtijeva samostalnost za Sjeverne krajeve. Daenerys Targaryen osigurala je pojačanje za svoje svoje iscrpljene snage s istoka – na njenoj strani bore se tri zmaja. Stannis Baratheon, brat pokojnog kralja Roberta, ne priznaje Joffreyjevo pravo na Željezno prijestolje i udružuje se s moćnom svećenicom kako bi ga napali s mora. Renly, Stannisov karizmatični brat također je zadržao svoje pretenzije na prijestolje, nakon bijega iz Kraljevog grudobrana.U međuvremenu, među divljacima sjeverno od Zida, svoju poziciju jača novi vođa, čineći tako posao Noćnoj straži i Johnu Snowu još težim.

'Igra prijestolja', epska drama smještena u fantastični svijet Westerosa, utemeljena je na fantastičnom serijalu 'Pjesma leda i vatre' autora Georgea R. R. Martina. U zemlji u kojoj ljeta i zime mogu trajati godinama žive ambiciozni muškarci i žene – kako časni, tako i oni koji u borbi za vlast ne prezaju ni od čega. Druga sezona dramskog serijala 'Igra prijestolja', dobitnika Emmyja i Zlatnog globusa, s prikazivanjem kreće u ponedjeljak, 2. travnja u 20.05, ekskluzivno na HBO-u, samo dan nakon američke premijere.