PROMO

Google, Vimeo i EFF – nova imena na konferenciji SHARE

12.04.2012 u 14:21

Bionic
Reading

Neke od najvećih i najutjecajnijih organizacija na internetu Google, Electronic Frontier Foundation i video servis Vimeo, službeno su postale partneri ovogodišnje konferencije SHARE koja će se održati od 26. do 28. travnja u Beogradu

Google, gigant u praktično svim sferama interneta, zainteresiranima će prenijeti prakse iz rada svog odjela za politiku slobode govora, a predstavit će se i Electronic Frontier Foundation (EFF), najutjecajnija svjetska organizacija koja se bavi pravima u digitalnom prostoru i ujedno je simbol borbe za slobode na internetu. Trenutačno duboko u protestima i zagovaranju protiv zakona SOPA, PIPA i ACTA, iz te organizacije dolazi Katitza Rodriguez, direktorica Međunarodnog pravnog programa. Katitza Rodriguez se bavi problemima privatnosti s posebnim naglaskom na provođenje zakona, nadzor državnih organa i protok informacija preko granica.

Prijatelji konferencije, eksperti i priznati predavači kao što su osnivač The Pirate Baya Peter Sunde, rodonačelnik cyber punka i pisac Bruce Sterling, predsjednik međunarodne Piratske Partije Samir Allioui, kao i regionalni lideri mišljenja Marcel Mars i Desiree Željka Milošević bit će gosti SHARE-a i ove godine. Osim dijeljenja iskustva iz područja novih medija i tehnologija, svoj doprinos dat će i sudjelovanjem u kreiranju programa ovogodišnje konferencije, istovremeno je pozicionirajući na mapi bitnih događaja iz područja digitalnog aktivizma u svijetu.Sve informacije o dnevnom i noćnom programu konferencije koja će se održati u Domu omladine i nekoliko drugih lokacija u gradu dostupne su na adresi www.shareconference.net.