PROMO

Pratite SHARE konferenciju uživo na internetu

25.04.2012 u 09:43

Bionic
Reading

Za sve vas koji idete na Share konferenciju, a po našem mišljenju radi se o jednoj od najboljih regionalnih konferencija, pred vama su posljednji detalji

U četvrtak počinje druga po redu SHARE konferencija koja će se održati u beogradskom Domu omladine i nekoliko alternativnih lokacija u gradu. Centralna tema dnevnog dijela programa je digitalni aktivizam. Tijekom tri dana trajanja Share će ugostiti preko stotinu predavača koji će s posjetiteljima razmjenjivati iskustva i znanja iz područja novih medija i tehnologija. U okviru noćnog programa nastupit će brojni umjetnici koji su bitno utjecali na razvoj suvremene glazbe. U nastavku teksta je nekoliko informacija koje će pripremiti sve posjetitelje konferencije, kao i one koji će pratiti konferenciju putem interneta.

Tržnica razmjene

Ispred ulaza u dvoranu ’Americana’ bit će postavljena ’Tržnica razmjene’, mjesto na kojem je svatko slobodan ostaviti jedan predmet koji bi volio podijeliti s drugima, a zauzvrat uzme neki drugi. To mogu biti knjige (’Otvorena biblioteka’ u suradnji s Ghoete-gerilom), kreacije umjetnika (fotografije, crteži, glazba na različitim nosačima zvuka), ali i razni drugi predmeti koji će simboliku dobiti ovisno u čijim rukama završe.
Raspored predavanja/centralizirani sistem informiranja

Kako bi se spriječila prekomjerna upotreba prirodnih resursa, SHARE konferencija teži digitalnom sistemu informiranja uz minimalnu količinu tiskanog materijala.

Na adresi www.shareconference.net/satnica, osim standardne web/html, dostupne su i .pdf/Google calendar verzije satnice koju svi mogu pohraniti na svoja prijenosna računala za slučaj da ostanu bez internet veze, kao i linkovi službenih IOS i Android aplikacija ’SHARE2’ koje osim satnice pružaju i pregršt drugih informacija vezanih za konferenciju i programe. Osim toga, na brojnim ekranima i projekcijama po cijelom Domu omladine, posjetitelji će biti informirani o sljedećim predavanjima, kao i eventualnim izmjenama u programu. Sve promjene su centralizirano ažurirane za sve platforme.

Kao alternativa digitalnom informiranju, u prizemlju Doma omladine bit će postavljen ’uradi sam’ info centar s dva printera na kojima će posjetitelji moći isprintati raspored programa za koje su zainteresirani.

Narukvice – zamjena vaučera

SHARE narukvica omogućava sudjelovanje na dnevnim i noćnim programima SHARE konferencije. Svi koji su ih osvojili putem natječaja dobili su email s vaučerom koji se mijenja za narukvicu na pultu u prizemlju Doma omladine, i to u terminima:
srijeda, 25. travnja, 12-19 sati (dan pred konferenciju); četvrtak, 26. travnja, 9-19 sati; petak, 27. travnja, 10-19 sati; subota, 28. travnja, 10-19 sati.
Zbog ograničenog kapaciteta prostora u kojem se održavaju programi i činjenice da će neka predavanja i nastupi biti popunjeni, prioritet pri ulasku će imati oni koji dođu ranije.

Šablone za majice

U okviru natječaja za SHARE narukvice, mladi dizajneri su slali interesantna grafička rješenja za angažiranu uličnu umjetnost na teme kao što su transparentnost, slobodan internet i protok informacija. Od izabranih rješenja napravljene su šablone za auto-lak, pa će ih u predvorju Doma omladine svi posjetitelji moći besplatno aplicirati na svoju odjeću. Pozivamo sve posjetitelje Sharea da ponesu neku izlizanu jednobojnu majicu ili staru traper jaknu i naprave od njih napravili atraktivan komad odjeće s porukom koja menja svijet.

Prijenosi konferencije na internetu
Svi zainteresirani za predavanja i programe SHARE konferencije koji nisu u mogućnosti da im prisustvuju u Domu omladine moći će da ih prate uživo preko interneta na adresi www.shareconference.net/live, a nakon konferencije bit će dostupne snimke većine predavanja, kao što je bio slučaj i prošle godine.

www.shareconference.net