Unfollow by Jasno i Glasno

Plesna predstava o društvenim mrežama

Objavljeno: 26.05.2012 08:00 / bl

Foto: Promo fotografije ap / ap

Na 29. Tjednu suvremenog plesa, 28. svibnja u 20 sati i 29. svibnja u 21 sat u kazalištu Gavella prikazuje se plesna predstava 'Talking Head' austrijske skupine Liquid Loft

'Talking Head' se bavi problematikom i izloženošću pojedinaca na društvenim mrežama. Ideja je zasnovana na modelu koji tvore twittertubeifacebook gdje se pojavljuju apsurdni likovi poput zamoraca kao rezultat trenutačne aktivnosti na internetu. Izvođači se kreću u međuprostoru, u stalnoj su međusobnoj imitaciji tijekom koje postaje gotovo nemoguće uočiti razliku između originala i kopije, modela i portreta, stvarnosti i mašte.

Fraza 'Talking Head' se u ovoj predstavi ne odnosi na jedan od najuspješnijih bendova novog vala iz 1980., već na kadriranje govornika, u ovom slučaju sugovornika karakteristično za online komunikaciju. Crpeći inspiraciju i u tradiciji Cinema véritea, izvođači se postavljaju u središte besmislenog ogovaranja i ispraznog govorenja, djelujući kao ozbiljni izvjestitelji koji čitaju vijesti u redakciji ili pak umjetnici koji predstavljaju svoj rad.

Koreograf Chris Haring, glazbenik Andreas Berger, plesačica Stephanie Cumming i dramaturg Thomas Jelinek, osnovali su 2005. skupinu Liquid Loft koja integrira izvedbu i instalaciju u plesu s ostalim umjetničkim formama, oblikujući cjelovito umjetničko djelo. Njihov jedinstveni vizualni i formalni jezik, specifična akustična scena i profesionalna plesna produkcija rezultirali su nagradom Zlatni lav za najbolju izvedbu Venecijanskog biennala 2007. Karte za predstavu 'Talking Head' možete kupiti na blagajni u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10, svaki dan od 12 do 19 sati. Cijena karte u pretprodaji je 45 kuna, a na dan izvedbe 75 kuna. Više informacija o 29. Tjednu suvremenog plesa pogledajte na www.danceweekfestival.com.

Just tweet it

Play of the day

Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Pomoć
© T-Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.
Odaberi temu