Promo

Počinje Startup Live Split

Objavljeno: 30.05.2012 15:54 / pb

Foto: Promo fotografije Startup live / sl

Najveća IT konferencija ovog tipa u regiji kroz nekoliko dana će otvoriti svoja vrata

Samo nas nekoliko dana dijeli od početka IT konferencije Startup Live u Splitu. Konferencija će okupiti 17 predavača, internacionalni žiri, 16 startup ekipa i drugih zaljubljenika u IT. IT stručnjaci iz cijeloga svijeta kroz tri će dana u Multikulturalnom centru u Splitu dijeliti svoje znanje i iskustvo sa svim sudionicima koji će se okupiti na konferenciji. Osim raznih predavanja, održat će se i natjecanje 16 startup projekata.

Natjecanje ima cilj omogućiti mladim inovativnim tvrtkama da svoje projekte predstave pred potencijalnim investitorima, priznatim IT stručnjacima i medijima. 11 ekipa iz Hrvatske te ekipe iz Grčke, Slovenije, Njemačke, Poljske i Srbije izlagat će svoje projekte pred specijalnim žirijem.

Nakon izlaganja svaka će ekipa dobiti feedback od žirija te konstruktivne savjete kako svoj projekt plasirati na scenu. Pobjednici natjecanja dobiti će direktni ulaz u najveće natjecanje na Pionners festivalu u Beču koji okuplja 3.000 ljudi iz svjetske IT elite.

'Iznimno sam ponosan i sretan što smo u svega nekoliko mjeseci uspjeli postaviti temelje za pozicioniranje Splita kao nove IT destinacije. Odazvali su nam se veliki stručnjaci iz cijeloga svijeta, izvrsne mlade start up ekipe te velika količina posjetitelja. Pokrovitelji kao što su CISEx, H1 Telekom, Hrvatska gospodarska komora te Ured za transfer tehnologije odlučili su nas podržati u prvoj godini održavanja, te sam uvjeren kako će održavanje ove konferencije prijeći u tradiciju', izjavio je Ivan Burazin, glavni organizator Startup Live Split konferencije.

Neki od svjetski poznatih mentora i predavača koji stižu na Startup Live Split su: Benjamin Levy, stručnjak za akvizicije iz San Francisca, Jan Habermann, osnivač investicijskog fonda Credo Ventures, Patrick de Laive, osnivač medijske kuće The Next Web, Vedran Bajer, menadžer u Googleu, te mnogi drugi.

Organizatori konferencije potrudili su se dati šansu i onim ekipama i pojedincima koji nisu prošli natječaj ili se nisu imali hrabrosti prijaviti te su za njih omogućili mentorsku sobu u kojoj će svi zainteresirani moći razvijati svoj projekt te dobiti savjete o razvoju tog projekta od poznatih mentora. Cilj Startup Livea je potaknuti hrvatsku IT scenu i mlade projekte da zajedno s kolegama iz cijelog svijeta predstave svoje ideje te im omogućiti interakciju s IT stručnjacima i potencijalnim investitorima u njihov projekt. Startup Live Split se organizira pod licencom Start Europea pod čijom licencom se ovakve konferencije održavaju u još 25 gradova Europe. Startup Live Split sa 300 uzvanika biti će najveća konferencija ovakvoga tipa ikada održana.

Just tweet it

Play of the day

Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Pomoć
© T-Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.
Odaberi temu