Ciklofil

Kritična masa i veliki tulum: Okreni pedalu, promijeni grad!

05.06.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Prvi hrvatski biciklistički festival Pedalafest, koji se održava od 7. do 9. lipnja u Zagrebu (dom HDLU-a), završit će kritičnom masom i velikim besplatnim tulumom u KvArtu, na kojem će nastupiti gotovo svi glazbeni kolektivi iz Zagreba

Nakon čitavog seta predavanja, panela, izložbi, radionica i filmova na Pedalafestu bicikliste 9. lipnja u 18 sati očekuje četvrta Kritična masa: Okreni pedalu, promijeni grad te veliki tulum u KvArtu kojim će festival i završiti. Kritičnom masom još se jednom upozorava na katastrofalno stanje biciklističke infrastrukture u Zagrebu, ali i daje vizija kako bi grad mogao izgledati 2017. godine, kada slavimo 150 godina od dolaska prvog bicikla u Zagreb. Do te godine trebali bismo imati široke biciklističke staze na kojima se biciklisti neće gurati s pješacima, izgrađenu biciklističku mrežu kojom će se s istoka na zapad i sa sjevera na jug dolaziti bez poteškoća, kao i kvalitetnija biciklistička parkirališta.

Kritična masa završava u KvArtu gdje će se održati veliki besplatni tulum kojim će se proslaviti završetak Pedalafesta i prvi rođendan Sindikata biciklista. Posjetitelje očekuje čitav set raznolikih glazbenih žanrova i kolektiva koji će birati glazbu na tri floora.

Na vanjskom flooru zastupljene su jake ženske snage Ida Prester, Yem Kolektiv i Iva, u Maloj dvorani nastupaju DJ Borja, Yeah! Indie, Sicko Disko, Trip to Zion, Concorde Club i Zero. Velika dvorana ugostit će DJ-e Pot liste, Breaklecticu, Take me out!, cfsn, Mi Theaki i Davora O. Za vizualni dojam pobrinut će se VJ Liik.

Osim toga, posjetitelje očekuje i niz drugih biciklističkih atrakcija. Tako će moći uživati u Bike polo utakmici, koji je sličan klasičnom polu, s tom razlikom što se ovaj igra na biciklima, dok će na BMX rampi voziti najbolji domaći BMX-eri - Kristijan Mrak, Dino Džepina i Aleksandar Manojlović.