Unfollow by Jasno i Glasno

Hrvatski brendovi na Pinterestu

26.09.2012 u 11:21

Bionic
Reading

Iako je Pinterest najbrža rastuća društvena mreža, u Hrvatskoj još uvijek evidentno kaska za Facebookom i Twitterom, dok je u Americi veoma popularna, a većinom je koriste žene

Ukoliko ste kreativni, a ujedno vam je stalo do vizualnog identiteta, onda je Pinterest idealan za upoznavanje vašeg brenda s korisnicima. Glavna prednost Pinteresta je fokus na fotografijama koje su veoma poželjne u online svijetu. Facebook je također to shvatio pa uveo veće fotografije i preglednije foto albume. No za razliku od Facebooka koji se odlučio za kronološki pregled objava, koji nekima može biti iritantan zbog brzog gubljenja sadržaja u gomili, Pinterest omogućuje da sami tematski posložite svoje virtualne ploče te ih poredate po vlastitoj želji.

Tako će sadržaji koje želite dodatno istaknuti uvijek biti na prvim mjestima i bolje uočljivi korisnicima. Dodatna prednost je u tome što svaki korisnik samostalno može odabrati koji board tj. ploču određenog brenda će pratiti i nećete ga nepotrebno napadati baš svakom svojom objavom. Osim toga, Pinterest je povezan s Twitterom i Facebookom tako da aktivnosti mogu biti vidljive na sve tri mreže.

Ako se bavite fotografijom, modom, vjenčanjima, hranom i pićima ili pak putovanjima te svime što može vizualno privući, tada biste svoje promotivne aktivnosti trebali proširiti i na ovu društvenu mrežu. Pinterest nije stvoren za svaki brend, no uvijek možete upregnuti desnu polovicu svog mozga i aktivirati kreativca u sebi. Pročitajte kako su to napravila dva domaća brenda koja na pravi način iskorištavaju Pinterest za svoju promociju, ili su barem na tom putu.

Krpa.hr
Online modni portofolio i zajednica Krpa.hr zna na pravi način privući zaljubljenike u modu. Unutar trenutnih 18 boardova Krpa.hr udaljila se od promoviranja isključivo vlastitog sadržaja i kreirala vizualno privlačan i bogat profil. Osim što tamo možete pronaći neke odjevne predmete i nakit iz njihove ponude, također možete naći i inspiraciju za vlastiti stil uz pomoć Krpinih preporuka, kao što su rubrike Street style Croatia i Worldwide. Simpatične su zasebne ploče urednika portala gdje 'pinaju' ono što je njima interesantno.

Taste of Croatia
Portal Taste of Croatia u čijem opisu stoji da zna sve o hrvatskoj kuhinji, vinima i tradicionalnim proizvodima još je jedan dobar primjer korištenja Pinteresta. Ovo je idealno mjesto za turiste koji planiraju posjetiti našu zemlju, a Taste of Croatia obuhvatio je glavninu interesa većine turista: hrvatska vina, jela i neka od najljepših mjesta.

Nedostatak domaćih profila na Pinterestu je prevelik razmak između objava ili pak odustajanje. Tako su Tisak Media, Coolinarika i šoping centar Avenue Mall imali dobru ideju, ali prestali su sa svojim aktivnostima na ovoj mladoj društvenoj mreži. Takvih primjera je mnogo, no prije nego odustanete ipak još malo razmislite želite li se ipak naći na listi želja potencijalnih korisnika. Prošlo je vrijeme ploča od pluta koje smo nekada vješali na zid i na njih pribadali male podsjetnike i želje. Danas postoji takva virtualna ploča od koje svatko može stvoriti oazu svojih interesa i podijeliti ih s drugima. Neka se i fotka vašeg proizvoda ili usluge nađe na njima.