Buzz

Vidimo se na Barageu!

05.10.2012 u 11:33

Bionic
Reading

Prvi vikend u punokrvno jesenskom mjesecu listopadu ekipa koja se krije iza udruga Boonika priredila je prvu, pravu garažnu, pardon, baražnu prodaju

Naime, od 5. do 7. listopada, održava se Barage, diskontna prodaja majica, modnih dodataka i printeva (popust ide i do 70 posto) za sve one koji su željni jedinstvenog dizajna 'mejd in kroacija'. Na policama koje se nalaze u samoj središnjici Booteeqa, Veslačkoj 23 u Zagrebu, moći će se tako kupiti radovi mladih i/ili talentiranih umjetnika s domaće dizajnerske i street art scene okupljenih pod brendom Booteeq koji je svjetlo dana ugledao prije nekih godinu dana.

Kako kažu njihovi osnivači, priča o Booteequ započela je s idejom o web-trgovini na kojoj će mladi kreativci moći plasirati proizvode po popularnim cijenama. S vremenom, prilikama, ali i povećanim interesom, Booteeq je postao mnogo više od 'samo' internetske trgovine pa sada funkcionira kao platforma na kojoj umjetnici mogu svijetu pokazati što i kako rade. No to nije sve. Booteeq je zapravo tek dio svetog trojstva koje još čine i Boonika, kao krovna udruga i Boonar Studio. Boonika je Otac, odnosno Majka, matica iliti ishodišna točka razvoja svih daljnjih projekata, jer je još prije osam godina krenula okupljati dizajnere, ilustratore, likovnjake, muzičare, 3D modelare i razne druge predstavnike kreativnih djelatnosti. No na koji god 'brojekt' nabasali, budite sigurni da će iza njega viriti gomila entuzijasta koji su, unatoč krizi i recesiji, odlučili sami pronaći svoj put do publike i, daj bože, klijenata. No vratimo se časkom na Barage...

Što se događa na Barageu? Što će se sve nuditi?
Barage sale proslava je rođendana prilikom koje smo posjetitelje/kupce odlučili iznenaditi i nagraditi povoljnijom ponudom naših proizvoda. Osim toga, tijekom sajma ćemo predstaviti i suradnju s još jednim hrvatskim proizvođačem, tvornicom Ghetaldus koja predstavlja dvije linije naočala, također po povoljno cijeni. To, doduše i jest smisao garagea, odnosno Barage salea.

Tko stoji iza Booteeqa?
Iza Booteeqa stoji grupa kreativaca, umjetnika i entuzijasta; Marko Prpic Zets, Krešimir Jelušić, Dario Belić, Tena Razumović Žmara, Lana Mesić, Saša Nužda i Tomislav Veltruski.

Zašto bi netko htio postati član udruge i kako to može postati?
Član udruge Boonika može postati bilo koji umjetnik koji želi raditi kao dio kolektiva. Učlanjenjem dobiva određenu zaštitu, pogotovo što se tiče autorskih prava, ali i priliku za suradnju s freelance kreativcima na zajedničkim projektima.

Na koji način promovirate radove mladih umjetnika?
Radove umjetnika promoviramo prvenstveno kroz naš Boolog (rubrika na Booteeq.hr) gdje objavljujemo intervjue s umjetnicima, objavljujemo njihove radove i prezentiramo ih putem naših komercijalnih proizvoda.

Kod vas je, kažu, najviše street art umjetnika. Znači li to da je živnula ta scena?
Apsolutno. U prvom redu, Muzej ulične umjetnosti je mnogo doprinio razvoju street scene i privlačenju interesa javnosti. Vjerujem da ni naš angažman nije zanemariv.

Je li ideja da Booteeq postane platforma preko koje će kompanije moći outsourcati talente?
NARAVNO.

Što se još kod vas kuha (projekti u sezoni jesen/zima)?
Imamo par većih projekata u igri, no o tome ćemo vas na vrijeme obavijestiti. Da se ne zacopramo.