Događanja

Nenasilje i tolerancija među mladima

06.11.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Organizacija mladih Status: M organizira događaje koji promoviraju nenasilje i toleranciju među mladima. Riječ je o DeKarnevalu te konferenciji Maske i maskuliniteti

DeKarneval će se održati 7. studenog, s početkom u 17 sati u Studentskom centru, a njegov središnji događaj je prezentacija filma kluba Budi muško, pokreta mladića za promociju pozitivnih stavova. Budi muško klub okuplja hrabre mladiće koji su prošli niz edukativnih radionica o rodnoj ravnopravnosti, nenasilju i zdravlju, vodstvu i vršnjačkoj edukaciji.

Kroz kampanju Budi muško – mijenjaj pravila rade na poboljšanju društva promocijom pozitivnog modela muškosti. Kako ne bi sve ostalo samo na filmu, posjetitelje očekuju i foto izložbe, performansi umjetnika, i ples.

Iako karnevale poistovjećujemo sa stavljanjem maski, ovoga puta sve se svodi na skidanje društvenih maski koje mladi stavljaju svakoga dana prije škole, spoja s djevojkom, nalaženja s prijateljima.

Dan kasnije, 8. studenog s početkom u 11 sati u zgradi Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, održati će se stručna konferencija Maske i maskuliniteti.

Cilj konferencije je naglasiti važnost rada s mladićima na dekonstrukciji negativnih modela maskuliniteta koji dovode do toga da oni koriste nasilje, ne poštuju djevojke i žene te se ne brinu o zdravlju.

Na konferenciji će se:

• predstaviti model rada s mladićima na ravnopravnosti, zdravlju i nenasilju u školama i zajednicama
• prikazati preliminarne rezultate istraživanja o učinkovitosti preventivnog programa u školama
• demonstrirati uspješne modele suradnje sa školama, zajednicama i policijom u provođenju
• preventivnog programa za mladiće
• predložiti načine uključenja zainteresiranih strana i izgradnje kapaciteta profesionalaca za mlade
• predstaviti model rada s roditeljima na osnaživanju promjene u stavovima i ponašanju mladića
• ustupiti brojne materijale za rad s mladićima stručnjacima za mlade

Stručnu konferenciju zajednički su osmislili Organizacija mladih Status:M u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te uz podršku međunarodne organizacije Care International, Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Grada Zagreba.