Unfollow by Jasno i Glasno

Humanitarne udruge na društvenim mrežama

13.12.2012 u 20:13

Bionic
Reading

Izabrali smo deset humanitarnih i neprofitnih udruga aktivnih na društvenim mrežama kojima u obliku donacija možete pomoći u daljnjem uspješnom funkcioniranju

Kako živimo u vremenu dominacije društvenih mreža, odlučili smo predstaviti udruge i organizacije koje su prepoznale i taj važan segment povezivanja s ljudima i donatorima.

Udruge koje predstavljamo samo su malen dio ukupnog broja u Hrvatskoj. Ako želite saznati više posjetite stranicu Humanitarne-organizacije.croinfo.org.

Osnovni cilj Krijesnice je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Udruga je osnovana u rujnu 2000. godine, a članovi su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. U pomaganju sudjeluje i niz stručnjaka.

Savjetovalište je osnovano s ciljem pružanja stručne i savjetodavne potpore u promicanju odgojnih vrijednosti za smanjenje maloljetničkog nasilja te rizičnih ponašanja. U sklopu svojih programa Savjetovalište Luka Ritz organizira savjetovanja, neformalnu edukaciju i radionice.

VCZ edukacijom promiče volonterstvo te doprinosi rješavanju problema, zadovoljavanju potreba i razvoju pojedinaca, grupa, zajednica i društva. Ako želite pomoći ranjivim društvenim skupinama i priključiti se širenju pozitivnih djela i energije to možete učiniti prijavom u klub donatora.

Na ovoj stranici možete prijaviti izgubljene, nađene, ranjene i zlostavljane životinje na području Grada Zagreba te se javiti ako želite udomiti napuštenu životinju, a isto tako možete posjetiti Noinu Arku.

Udruga je osnovana 1997. godine, a njezini ciljevi su: zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja, pružanje pomoći zlostavljanoj i zanemarenoj djeci, prevencija neprihvatljivog ponašanja kod djece i mladih te podizanje javne svijesti o zlostavljanju i zanemarivanju djece kao društvenom problemu.

Organizacija stvara obitelj za 250 nezbrinute djece u SOS Dječjim selima Lekenik i Ladimirevci te im pomaže oblikovati kvalitetnu budućnost.

Cilj ove neprofitne, nevladine humanitarne organizacije je poboljšanje društvene kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom. Kroz duhovne i edukativno-zabavne sadržaje podiže se njihova razina samostalnosti i samopouzdanja.

Udruga okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima. Osnovni ciljevi Udruge su: razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima oboljele djece.

Udruga je osnovana u cilju: pomaganja oboljeloj djeci, djeci s poteškoćama u razvoju, bez adekvatne roditeljske skrbi, udomiteljske djece, te djece i odraslih žrtvi obiteljskog nasilja; pružanja humanitarne pomoći socijalno ugroženim skupinama; promicanja humanih vrijednosti: poticanja osobnog razvoja te promicanja zdravog načina življenja i ekološke svjesnosti.

Cilj Udruge je poticanje građana na različite oblike aktivnog uključivanja u rad zajednice radi poboljšanja kvalitete življenja (humanitarne i ekološke akcije, pomoć u radu NGO sektora, kvalitetnije i korisnije provođenje slobodnog vremena). Prvi projekt Udruge je humanitarna online platforma Dobri buvljak koja kontinuirano spaja donatore i kupce s ciljem prikupljanja sredstava za rad neprofitnih udruga. Brojne udruge s kojima Dobri buvljak surađuje potražite ovdje.