Promo

Noć muzeja: Kad tehnika zapjeva i progleda

24.01.2013 u 16:29

Bionic
Reading

Jedinstvena muzejska atrakcija u ovom dijelu Europe – riječki Muzej računala i informatičkih tehnologija Peek&Poke – u Noći muzeja priprema originalan, bogat i raznovrstan program za posjetitelje svih uzrasta. Osim toga, u suradnji s K3 Telekomom, Peek&Poke je kreirao besplatnu knjižicu u kojoj su objedinjene najzanimljivije priče, najinteresantniji eksponati i najvažniji projekti Muzeja od osnutka do danas

Peek&Poke svoju, šestu po redu, Noć muzeja dočekuje kompletniji nego ikad. Fundus od preko 1.500 izložaka hrvatske, regionalne i svjetske računalne povijesti te knjižnica s računalnom i srodnom literaturom koja broji preko 4.000 naslova – čine ga najvećom vremenskom kapsulom ICT industrije u ovom dijelu Europe. Projekt je prepoznat u lokalnim, nacionalnim i međunarodnim okvirima, a jedinstvena kombinacija edukacije, doživljaja i zabave koju nudi zaslužni su za to što se ovaj Muzej nalazi na vrhu ljestvice omiljenih kulturnih institucija računalnih entuzijasta svih uzrasta.

U skladu sa svojom reputacijom originalnog i autentičnog muzejskog projekta, Peek&Poke je program svoje šeste Noći muzeja nazvao 'Kad tehnika zapjeva i progleda', a među ostalim to znači da je za najmlađe pripremljena igraonica na prastarim i onim manje starim igraćim konzolama, a oni stariji ljubitelji elektro zvukova i svjetlosnih instalacija od 22 sata će slušati 'Karaoke za mašine' dua JMZM, Vazmoslava Mraka, VJ Marrocca i gospodina Brodskog u video editoringu te uživati u posebno osmišljenim mapping projekcijama na 'piramidi' Peek&Pokea.

Šesto izdanje po redu donosi i neke promjene - Peek&Poke će tako u petak, 25. siječnja biti otvoren čitav dan, točnije od 10 do 1 u noći, a kako pravila ove manifestacije nalažu – ulaz je za sve posjetitelje besplatan od 18 sati do završetka večeri.

Prepoznavši vrijednost ovog projekta, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, K3 Telekom u suradnji s Peek&Pokeom za ovu je Noć muzeja kreirao i otisnuo knjižicu u kojoj su trajno pohranjene posebnosti ovog Muzeja, a koju će svaki posjetitelj Peek&Pokea ponijeti sa sobom kao uspomenu i trajni podsjetnik.

'Ponosni smo što možemo podržati jedan tako vrijedan projekt kakav je Peek&Poke', kazao je Boris Stipetić, predsjednik Uprave novog operatera K3 Telekoma o ovoj suradnji. 'Promocija računalnih i telekomunikacijskih tehnologija Hrvatskoj je još uvijek itekako potrebna, projekti poput ovog moraju biti utkani u hrvatski kulturni i društveni život, a gledano iz pozicije telekom-kompanije – da nije bilo uređaja i tehnologija koje je od ropotarnice povijesti spasio Peek&Poke, ne bi bilo ni naše inovativne tehnologije Keter Air', zaključuje Stipetić.

Ako ni to nije dovoljno da posjetite ovaj jedinstveni projekt, podsjetit ćemo da je Peek&Poke 2012. uvršten u knjigu 'Avantura u muzejima' koja obrađuje 38 najzanimljivijih muzeja u Hrvatskoj, a prošle godine poznati avioprijevoznik Ryanair ga je u svom magazinu koji promovira kulturu putovanja uvrstio na prestižnu ljestvicu od 50 vrhunskih europskih destinacija koje svatko mora posjetiti.