Unfollow by Jasno i Glasno

Biznismeni i poduzetnici na Twitteru

03.04.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Za Twitter sasvim sigurno možemo reći da je 'globalno selo' digitalnog doba. Zahvaljujući njemu možete saznati što trenutno radi vaš prijatelj iz kvarta, ali i što se mota po glavi tamo nekom selebritiju s druge strane Atlantika

Na Twitteru možete pronaći i ljude iz biznisa, bilo da se radi o malom poduzetniku iz Zagreba ili šefu neke multinacionalne kompanije. To nas je ponukalo da napravimo mali izbor poznatih ljudi iz svijeta biznisa i poduzetništva, koji tvitaju na redovitoj bazi i svakako imaju nešto zanimljivo za reći.

Pet stranih

Kevin Rose - @kevinrose

Osnivač nekad popularnog Digga, a danas član Googleovog investicijskog tima, tvita o tehnološkim trendovima, novim startupovima i svojim projektima, ali i o događajima iz privatnog života. Iz njegovih tvitova tako saznajemo da se ovog ponedjeljka oženio, a njegova izabranica je nutricionistkinja Darya Pino, inače vlasnica popularnog portala o zdravoj prehrani Summer Tomato.

Marissa Mayer - @marissamayer

Šefica Yahooa na Twitteru najčešće piše upravo o – Yahoou. S obzirom da taj internetski 'metuzalem' najavljuje novu strategiju i drastične zaokrete u poslovanju, Marrissin profil bi mogao biti interesantan svima koje zanimaju najnovije informacije iz tehnološkog sektora. Brzinski pogled na njene tvitove tako otkriva da Yahoo, primjerice, gradi novi podatkovni centar u New Yorku ili traži svježu radnu snagu u Irskoj.

Bill Gates - @BillGates

Ovakav izbor naravno ne može proći bez Billa Gatesa, suosnivača i nekadašnjeg izvršnog direktora te danas predsjednika Microsofta. Gates ima preko 10 milijuna sljedbenika, a velik broj tvitova odnosi se na njegov filantropski i društveno korisni rad. Gates je tako nedavno tvitao iz Gane, u koju je otputovao kako bi iz prve ruke saznao kako funkcionira njihov zdravstveni sustav, a upoznao se i s predsjednikom te afričke zemlje, kojeg je uredno 'menšao' u tvitu.

Richard Branson - @richardbranson

Osnivač korporacije Virgin Group koristi Twitter vrlo aktivno, često dijeli inspirativne izreke i mudre savjete, kao i linkove na svoj službeni blog. Branson bi mogao biti vrlo zanimljiv ljubiteljima svemira i astronomije jer nerijetko tvita o tim temama, što nije ni čudno s obzirom da njegova kompanija ulaže i u komercijalizaciju svemirskih letova.

Rupert Murdoch - @rupertmurdoch

Osnivač News Corporationa 'otkrio je' Twitter na samom kraju 2011. godine i otada redovito dijeli svoja razmišljanja o politici, društvu, medijima, ekonomskoj situaciji, sportu, filmovima… Kako je riječ o kontroverznom medijskom mogulu koji nema dlake na jeziku, njegovi tvitovi često podignu veliku buru i postanu vijest sami po sebi. 82-godišnji Murdoch odnedavno je aktivan i na Tumblru (profil zapravo vodi njegova suradnica Natalie Ravitz), koji je pun uistinu zanimljivih fotografija iz njegovog svakodnevnog života.

Pet domaćih

Davor Runje - @davorrunje

Suosnivač digitalne agencije Drap u posljednje vrijeme na Twitteru najčešće dijeli vijesti iz svijeta društvenih mreža i one koje su vezane za njegovu tvrtku. Sudeći po zadnjim tvitovima, Runju je jako oduševio viralni video stand-up komičara Ivana Šarića 'Hire me Jon Stewart'.

Lili Rodić - @lilirodic

Vlasnica tvrtke za web rješenja Ador najčešće na Twitteru piše ležerne crtice i zapažanja iz svakodnevnog života. Lili je duhovita, otvorena i komunikativna te redovito retvita zanimljiv sadržaj.

Goran Blagus - @gblagus

Blagus iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u internetskom poduzetništvu, a danas pruža usluge business coachinga. Njegove tvitove pretežno čine mudre izreke (uglavnom na engleskom) te kratki savjeti namijenjeni poduzetnicima.

Ivo Špigel - @ivospigel

Suosnivač informatičke tvrtke Perpetuum Mobile jedan je od najaktivnijih domaćih tviteraša i ako ga pratite, vrlo vjerojatno je prije par minuta prošao kroz vaš timeline. Duhovit i pristupačan, Špigel uvijek ima nešto zanimljivo za reći (tj. tvitnuti), a ujedno je redovit gost na TweetUp-ovima.

Hrvoje Bujas - @hbujas

Bujas je poznat kao suvlasnik nekretninske tražilice GoHome te suosnivač Crnog Jajeta, a za njega svakako možemo reći da je jedan od najosebujnijih domaćih tviteraša. Oštar je na jeziku, redovito kritizira Vladu i političare te bez ustručavanja i uljepšavanja komentira svakodnevne događaje u državi. Kažu da je i uživo takav.