Događanja

Studentska izložba Cash & Carry

25.04.2013 u 12:42

Bionic
Reading

U subotu, 4. svibnja 2013., s početkom u 10 sati, na Jabukovcu 10 održat će se Dan otvorenih vrata Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Devetu godinu zaredom taj će događaj obilježiti i studentska izložba Cash & Carry

Radi se o izložbi u organizaciji studenata nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti sa svrhom pružanja uvida u suvremenu hrvatsku umjetničku scenu kroz upoznavanje s mladim umjetnicima na najneposredniji način - u njihovom radnom okruženju.

Cash & Carry jedinstvena je izložba koju organiziraju studenti ALU uz podršku profesora već tradicionalno od 2003. godine. Događaje je zamišljen kao promotivno edukacijski projekt s težištem na komunikaciji studenata i publike, prezentaciji i vrednovanju umjetničkih djela, praktičnom upoznavanju s organiziranjem likovnih manifestacija, marketingom, razvijanju sponzorske i medijske suradnje kroz umjetnost i svijest o potrebi za humanitarnim djelovanjem.

Redovito se u sklopu projekta organizira i humanitarna izložba na kojoj se doniraju radovi i sredstva namijenjena djeci s poteškoćama u razvoju i potrebama, dosadašnja iskustva organizacije ovog događaja pokazala su velik interes stručne javnosti, umjetnika, sveučilišnih profesora, kritičara, galerista, novinara, kao i publike mlađe i srednje generacije čemu uvelike pridonosi i cjelodnevni popratni program uz koncerte mladih, nezavisnih autora i grupa.

Vizualne umjetnosti i vizualne komunikacije sastavni su dijelovi današnjice, a Akademija likovnih umjetnosti pravo je mjesto gdje se mogu prepoznati novi potencijali - educirani, komunikativni, inovativni i kreativni mladi ljudi.

U sklopu manifestacije održat će se i humanitarna akcija za pomoć Centru za autizam u Zagrebu i dugogodišnjem modelu Akademije Branku H. Ugodnoj atmosferi pridonijet će i cjelodnevni glazbeni program tijekom kojeg će nastupiti Threesome, Radost!, Mika Male i mnogi drugi, a druženje će se nastaviti u klubu Jabuka.

Izložba će trajati do 19 sati.