TOP 10

Najbolje aplikacije za iPad

24.05.2010 u 10:36

Bionic
Reading

Bez obzira što mislili o iPadu, jedna je stvar u ovom trenutku sigurna - on definitivno nije prolaznog karaktera i vrlo vjerojatno ćemo se s njim družiti još dosta dugo

Također, za iPad još uvijek ne vrijedi krilatica - 'postoji aplikacija za sve namjene', i iako se brojka od malo više od 5000 aplikacija za iPad čini mala, već je sad problem snaći se među njima. Kako je prosječna cijena aplikacija osjetno veća od onih za iPhone, mudro je biti oprezan i informirati se o aplikacijama koje zaista vrijedi imati - zato smo vam pripremili popis od 10 najboljih iPad aplikacija po našem izboru.

1. iBooks Store
Besplatno
Appleova aplikacija koja će vaš iPad transformirati u jedan od najboljih elektroničkih čitača knjiga, ujedno je i 'dućan' knjiga

iBooks Store

u elektroničkom formatu, s opusom koji se broji u desecima tisuća. Moram napomenuti pametnu integraciju s rječnikom te pretraživač pojmova povezan s najvećom online bazom znanja - Wikipedijom.

2. Marvel Comics
Besplatno
Ako nešto dolazi do izražaja prilikom korištenja iPada, onda je to ekran. A Marvel Comics to iskorištava do maksimuma.

Marvel Comics

Omogućava čitanje gotovo svih izdanja njihovih stripova prezentiranih na poseban način. Aplikacija vas vodi kroz samu radnju na poseban, do sada rijetko viđen način, naglašavajući bitne stvari odlično odrađenim tranzicijama.

3. Bloomberg
Besplatno
Jedna od najvećih svjetskih izvještajnih agencija nakon aplikacije za iPhone izdala je i iPad inačicu. Osim što pruža poprilično detaljan pregled onoga što se trenutno događa u svijetu financija, čini to na iznimno elegantan način, iskorištavajući većinu mogućnosti iPada.

4. PressReader
Besplatno
Radi se o aplikaciji koja vam svaki dan isporučuje na stotine dnevnih, tjednih i mjesečnih izdanja novina diljem svijeta - od Albanije do SAD-a, uključujući i Hrvatsku.

Press Reader

Budućnost tiskanih medija po nekima.

5. Newsrack
4,99$
Na iPadu, unatoč očekivanjima, postoji samo par kvalitetnih RSS čitača, a Newsrack je definitivno u vrhu ponude. Jednostavan, omogućava brz pregled novosti, sortiranje i odličan browser.

6. GrooveMaker
9,99$
Ultimativna mikseta kojom iPad dobiva novu dimenziju. Apsolutno sve za stvaranje i miksanje muzike na poprilično jednostavan način. Odaberete bubanj, dodate malo basa, začinite sve s ogromnom bazom loopova i miksate u realnom vremenu. Postoji i besplatna verzija s osnovnim setom loopova i zvukova.

Groove Maker

7. Autodesk SketchBook Pro
7,99$
Gotovo profesionalan alat za slikanje i crtanje na iPadu. Bez obzira jeste li ozbiljan ilustrator ili povremeno 'crtkarate', SketchBook Pro sa sobom donosi impresivan broj alata koji vam sigurno neće brzo dosaditi. Kistovi u desecima raznih veličina i oblika, napredni alati koji simuliraju pritisak kista i pomoćni alati za crtanje svih oblika i linija samo su neke od mogućnosti.

8. AirVideo
2,99$
Genijalan koncept koji rješava poznati problem gladi za prostorom na disku kada su u pitanju filmovi i video. Ova aplikacija omogućava vam da gledate, odnosno.'streamate'

Air Video

kompletnu kolekciju filmova, odnosno svih ostalih video materijala s vašeg računala, bez obzira na to gdje se nalazili, direktno na vaš iPad.

9. GoodReader for iPad
0,99$
Rješava problem spremanja, pregledavanja i
sortiranja svih oblika dokumenata s maila ili iz browsera. Ono što kod
Goodreadera oduševljava je mogućnost spajanja na 10 različitih vrsta
servera s kojih elegantno skidate sve potrebne dokumente.

10. BeeJive IM for iPad
5,99$
Odličan Instant Messaging alat za iPad. Podržava 8 najčešćih IM servisa, sortiranje prijatelja, kompletnu

Bee Jive


povijest prepiske, radi u pozadini (na serveru) te vas obavještava o novopristiglim porukama u slučaju da radite nešto drugo.