LEKTIRA

Lovci na bizarno

Objavljeno: 01.06.2010 11:19 / Irena Rašeta

Foto: Sipa / IMPOSSIBLE/SIPA

Pobunite se protiv dosadne svakodnevice i prepustite bizarnom svijetu književne fikcije

Pun je Mjesec, pa nezaobilazno razmišljamo o bizarnom. Nije to ništa strašno, trebamo si ponekad dati oduška, bilo to i preko šuškavih stranica knjiga. Dovoljno da nas razgali, sablazni, nasmije do suza, prestravi, potakne na razmišljanje, izazove bilo kakvu ekstremnu reakciju, bunt protiv učmale svakodnevice. Smatrate li se lovcem na bizarno, zavirite u našu vreću s blagom!

Pojedi bližnjega svoga: Povijest kanibalizma
Daniel Diehl, Mark P. Donnelly

Imate li želuca za štivo ove vrste, saznat ćete o kanibalizmu sve što nikad niste znali da ne želite saznati. Uz povijesni pregled kanibalizma i kanibala od prvih poznatih slučajeva do danas, autori su se pozabavili i kulturnom i antropološkom pozadinom kanibalizma te analizirali najozloglašenije pojedince koji su omastili brkove ljudskim mesom. Koji god motiv imali za čitanje ove knjige, ne preporučamo je na puni želudac. Ni na prazni.

Nakladnik: Naklada Ljevak
Cijena: 129 kuna


Homo Sucker: Poetika Apokalipse

Andrej Nikolaidis

Filozofska knjiga 'apokaliptičara amatera' nastala je na temelju trogodišnjeg bavljenja i istraživanja apokalipse. Podijeljena je u tri dijela: Kako se kalio Kristov čelik; Badiou, Paić, Žižek: Revolucija koja ne teče i Burn, Hollywood, Burn, koji se bavi američkom filmografijom i fascinacijom apokalipsom. Nije istina da apokalipsa, kako se obično kaže, označava kraj svijeta, kaže autor. Ona zapravo znači ukidanje svih postojećih zakona, kraj koji svemu daje smisao. A druge se strane nalazi – homo sucker, čovjek koji je popušio. Na poetičan način, naravno.

Nakladnik: Algoritam
Cijena: 119 kuna


Što sam to, zaboga, učinio? Priče, opažanja i izjave
Robert Fulghum

Robert Fulghum je američki esejist koji se uspješno bavi i slikarstvom, kiparstvom i glazbom. Proslavio se zbirkom eseja 'Sve što trebam znati, naučio sam u vrtiću', koja gotovo dvije godine nije silazila s liste bestselera New York Timesa. U ovoj knjizi autor pokušava odgovoriti na pitanja koja smo si svi u nekom trenutku postavili ili si još uvijek postavljamo: Što sam to, zaboga, učinio? Što to, zaboga, radim? Što će mi sljedeće pasti na pamet? I što si ja umišljam tko sam?

Nakladnik: Mozaik knjiga
Cijena: 99 kuna


Knjižnica vas moli da ne šarate po knjizi ... Zbirka zapisa s rubnica
Dubravka Volenec

Svi ćemo se složiti da se najduhovitiji ljudski zapisi nalaze na vratima javnih WC-a. Izgleda da su ljudi najkreativniji kad se izražavaju usputno ili barem na nedozvoljenom mjestu. Zahvaljujući toj činjenici je i mogla nastati ova knjiga, u kojoj su skupljene bilješke s rubnica knjiga: misli o pročitanom tekstu, primjedbe, stihovi, poruke, crteži, ali i suho cvijeće, zaboravljena pisma i još štošta što je knjižničarka Dubravka Volenec godinama skupljala i napokon uz komentare okupila na stranicama svoje knjige. Ne šarajte, nego čitajte.

Nakladnik: Školska knjiga
Cijena: 99 kuna


Savršeni zavodnik: Priručnik za ženolovce

Oliver Kuhn

Šlag na kraju namijenjen je svim muškarcima koji žele naučiti kako mogu postati savršeni zavodnici. Provjerene strategije, iskušane metode, oprobane taktike i nepogrešivi trikovi za nesnalažljive, sramežljive ili jednostavno nespretne. Ne budite više osamljeni, a tko zna, možda se proslavite kao sljedeći Casanova. Ne zaboravite nam javiti kako napredujete.

Nakladnik: Znanje
Cijena: 125 kuna

Just tweet it

Play of the day

Uvjeti korištenja | Kontakt | Oglašavanje | Promocija | Impressum | Pomoć
© T-Hrvatski Telekom 2013. Sva prava pridržana.
Odaberi temu