LEKTIRA

Seksualno prenosive riječi

17.06.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Od teorije preko fikcije do prakse - izbor lektire za one koji žele obogatiti svoje znanje i umijeće

Pola sata aktivnog seksa u prosjeku troši oko 200 kalorija, a kalorije se mogu topiti čak i tijekom predigre. Seksualno aktivni pojedinci vode ljubav u prosjeku 103 puta godišnje. Neki sastojci čokolade mogu uzrokovati isti učinak kao i predigra, a neki znanstvenici čak tvrde da je čokolada bolja za seksualnu stimulaciju od predigre. Orgazam uzrokuje nagli porast oksitocina i endorfina koji su prirodni analgetici, tako da klasični izgovor 'boli me glava' ne vrijedi. Želite li čitati još o seksu? Onda čitajte dalje...

Rat sperme: Nevjera, seksualni konflikt i druge bitke u krevetu


Robin Baker

Ova knjiga nudi odgovore na važna pitanja o seksu, razmnožavanju i vezama, koja smo se možda zapitali, ali nikada nismo potražili ili saznali odgovor: Zašto nam je seks toliko često na pameti kada većinu vremena ni ne želimo djecu? Zašto je penis takvog oblika i zašto ga guramo naprijed-natrag prilikom snošaja? Zašto je ženski orgazam tako nepredvidljiv i zašto ga je tako teško postići? Da krevet ne bi bio bojno polje, nego oaza užitaka, dobro je saznati i malo teorije.

Nakladnik: Naklada Ljevak
Cijena: 139 kuna

Razum i razmnožavanje: Kako je izbor seksualnih partnera oblikovao ljudsku narav


Geoffrey Miller

Zašto je ljudski mozak tako kompleksan i zašto ljudi gube vrijeme na naoko besmislene stvari kao što su glazba i umjetnost? Britanski evolucijski psiholog Geoffrey Miller tvrdi da je, osim prirodne selekcije, za razvoj vrsta i slijedom toga za razvoj ljudskog uma bitna i seksualna selekcija te da naši umovi nisu samo strojevi za preživljavanje, nego da naše najimpresivnije sposobnosti zapravo služe privlačenju i zabavljanju seksualnih partnera. On želi reći da su sva naša kultura, znanost i tehnologija živi dokaz toga da najbolje prolaze upravo seksualno najpoželjniji, a koji su to, čitajte u knjizi 'Razum i razmnožavanje'.

Nakladnik: Algoritam
Cijena: 169 kuna

Sanjin


Mihail Arcibašev

Iako ga prate kontroverze i zabrane još otkako je objavljen 1907. godine i premda ga je Milan Begović još 1929. postavio na daske zagrebačkog HNK, roman 'Sanjin' ruskog pisca Mihaila Arcibaševa tek je sada prvi put u cjelovitom i necenzuriranom izdanju preveden i kod nas. Puritanska se Hrvatska tako sada konačno može upoznati s 'najvećim književnim skandalom 20. stoljeća' koji je utjecao na mnoge pisce europskog modernizma, među ostalima i na D. H. Lawrencea, te saznati zašto je smatran kultnim romanom.

Nakladnik: Disput i Hrvatsko filološko društvo
Cijena: 130 kuna


Sažeti kinesko-engleski rječnik za ljubavnike


Xiaolu Guo

Kad je riječ o strasti, kažu, ne postoji jezična barijera. Ljubavnici se sasvim dobro sporazumijevaju i bez riječi. No čim se u tu jednostavnu jednadžbu umiješa i ljubav... Kineskinja neizgovorljivog imena stigla je na studij u London, no njezin engleski nije baš najbolji. Na tom svojem klimavom engleskom piše priču o svom dvadeset godina starijem engleskom ljubavniku, zahvaljujući kojem otkriva novi svijet seksa i slobode te spoznaje da čak ni najbolje poznavanje jezika nekad ne pomaže svladavanju prepreka između dvoje ljudi, ali ni kultura.

Nakladnik: V.B.Z.
Cijena: 99 kuna

Urbana tantra: Sveti seks za 21. stoljeće


Barbara Carrellas

Ako vam je dosta teorije i fikcije i želite prijeći na praksu, a imate sve osnove u malom prstu te ste spremni za naprednije poduhvate, nažalost preporučit ćemo vam još malo čitanja, ali štiva koje će itekako pomoći vašem krajnjem cilju. Drevna tantra, sveti seks koji povezuje tjelesno i duhovno može pomoći, tvrdi autorica, protiv bolova u križima, pa čak donijeti mir u svijetu, no prvenstveno će vam otvoriti nove obzore užitka i donijeti nove spoznaje o intimnosti i seksualnom ispunjenju. Autorica je iskusna seksualna edukatorica, a svoju je knjigu napisala na temelju tečajeva i radionica pod nazivom Erotsko buđenje koje je pohađala i organizirala diljem svijeta, pa zašto joj ne bismo vjerovali?

Nakladnik: Profil
Cijena: 179 kuna