GREŠNA ZADOVOLJSTVA

Ples sa zvijezdama

06.11.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Teo se vratio. Sa stilom. Nakon ovoga 'Ples sa zvijezdama' dobiva jednu novu dimenziju, a mi moramo priznati da smo toliko puta pročitali ovu kolumnu prilikom objavljivanja da su joj se vjerojatno izlizala slova

Ne mogu dočekati drugu epizodu 'The Walking Dead' na Fox Crimeu.

Sad kad smo ustanovili da u mom životu ima zadovoljstava koja nisu posve grešna, pričajmo malo o 'Plesu sa zvijezdama'. Isusek dragi, ste vidli onog Petra Vlahova?! Kak su mu lepo spasirali onu narančastu bluzicu s onim narančastim tenom! Je li i vas opizdilo trenutno sljepilo kad je pokazao svoje nove porculanske navlake? Jeste li se preplašili njegova krupnog plana u javljanju iz bekstejdža? Jeste li i vi te subote zbunjeno pogledali na kalendar jer ste mislili da je Noć vještica tek sutradan? Jeste li zatvorili oči dok je Petar Vlahov glumio da glumi da ne glumi da pleše cha cha cha? Je li i vas bilo sram u njegovo ime? Je li i vas bilo sram što njega nije bilo sram? Je li i vama Dijana Čuljak uvjerljivija kao voditeljica Dnevnika no što je Petar Vlahov uvjerljiv kao ljudsko biće? Je li i vas strah da ću sad embeddati YouTube video sa snimkom njegovog chachkanja?

Ma neću, šta ste se stisli! Neću, jer volim ljude, volim ples i vjerujem u kič i mir u svijetu pa ću se radije odlučiti za neopisivo dobre noge Aleshe Dixon koje su neprikosnoveno vladale petom sezonom originalnog, britanskog 'Plesa sa zvijezdama'.

Kad s jeseni počne plesna sezona, mam me ćopi neka nervoza. Prvo, u početnom sastavu uvijek se nađe nekakav Markovina, a ja ne volim gledati televiziju zatvorenih očiju. Drugo, nitko za koga navijam nikad ne dogura do finala, a ja se onda pjenim kao da je to uopće važno. Treće, znam da će me opet živcirati što Mario Sedmak ne želi Milki Babović osigurati garderobu dostojnu njezina renomea, nego dopušta da je iz sezone u sezonu gledamo u onoj otužnoj košulji od džinsa. Četvrto, sam spomen imena Marija Sedmaka. Me tjera da stavim točku na rečenicu prije negoli sam uopće dovršio misao.

Svejedno, gledam. Plješćem. Pjevušim. Smijem se. Navijam. Gledam. Dakako, oboružan pivom i (gej) prijateljima, jer, zaboga, kakvo je to gledanje 'Plesa sa zvijezdama' bez piva i (gej) prijatelja?! Netko ipak treba slati pijane zračne puse sisicama Bojana Jambrošića, inače to naprosto nije to.

Nakon što u subotu odstrane Petra Vlahova, ova bi se sezona 'Plesa' mogla prometnuti u najbolju dosad. Mila (pod Mila mislim na Milu Horvat, a ne na Bojana Jambrošića kao moji (gej) prijatelji iz prethodnog poglavlja!) i Nera su odlične, Sanja Doležal ostavila nas je razjapljenih usta iz kojih su ispadali komadići neprožvakanih čokoladnih napolitanki, Bojanove sisice jednostavno su preslatke da bi ih se tako lako eliminiralo, a neukrotivi temperament kladivašice Ivane obećava brojne napete trenutke u kojima voditelji, članovi žirija, zvijezde, plesači i publika u studiju strahuju za goli život nakon loše otplesane rumbe. Žiri ove sezone odlučuje tko napušta show, što znači da se više neće događati da Ana Ugarković pleše više od dvaput, a kamoli da izbaci Ivu Šulentić...

...ali to također znači da su žiriju odriješene ruke da do finala provuče svoje favorite bez obzira što o njima misli publika. Što opet znači da će stupovi društva, tj. portalski trolovi, imati puno materijala za rogoborenje o namještenosti cijele priče. A što, naposljetku, znači da uzbuđenja neće manjkati, a to je jedino što je važno. Zato, udomite svoje (što gej, što frendli) prijatelje, družite se, plešite, uživajte, i, dok vam ugodni muški glas tumači da profesionalnu njegu kose sad možete imati i za po doma, zdvajajte nad činjenicom da je 'Ples sa zvijezdama' jedini projekt HRT-ovog Zabavnog programa za koji možete ustvrditi da je na trenutke čak i – zabavan. Ako vas to deprimira, pridružite mi se u zurenju u neopisivo dobre noge Aleshe Dixon.