AKCIJSKA EKSTRAVAGANCA

Asura's Wrath

06.03.2012 u 15:10

Bionic
Reading

Asura's Wrath bismo najlakše mogli opisati kao akcijsku tabačinu s potpuno ludim akcijskim scenama kakve još niste imali priliku vidjeti u nekoj video igri

CyberConnect2 naziv je programerske kuće zaslužne za izradu ovog naslova koja je uvijek bila poznata po izradi grafički impresivnih igara. Njen serijal Naruto je potvrda ove tvrdnje, pružajući igraču nezaboravno interaktivno iskustvo koje nadilazi grafički dizajn sličnih igara u žanru. Asura's Wrath po tome nije ništa drugačiji, odmah vam dajući do znanja, nizom impresivnih cut animacija, s kakvim naslovom ovdje imate posla. Asura's Wrath bi neki vrlo lako mogli usporediti s igrom God of War, kada su protagonisti u pitanju, ali to ne bi bilo pošteno niti prema jednom niti prema drugom naslovu.  

Vi igrate u ulozi jednog od osmorice polubogova te se kao takvi hvatate u koštac s grupom pod nazivom Gohma. Već na početku primijetit ćete da je Asura iznimno osvetoljubive naravi, a ubrzo saznajete i zašto. On biva izdan i protjeran od svoji dotadašnjih kolega te mu usput ubiju ženu i otmu kćer. Imajući to na umu, možemo shvatiti njegovu lošu narav. Kako igrate u ulozi poluboga, vaše sposobnosti su ni manje ni više nego 'bogovske'. To je vrlo bitno znati jer protivnici s kojima se susrećete dolaze u svim oblicima i veličinama, što u konačnici rezultira borbama s epskim razmjerima. Oni koji su igrali demo znaju da se veliki dio borbe odvija kroz quick-time-evente, čineći tako okršaje još spektakularnijima.

Kada već govorimo o glavnom igrinom elementu, moramo reći kako u igri postoji nekoliko različitih vrsta napada. Tako imamo brze napade, jake napade, dalekometne napade i izmicanja. Navedene ofanzivne sposobnosti možda ne zvuče ništa specijalno na prvi pogled, ali iza toga se krije jedan zanimljiv element. Svaki napad zapravo liječi Asuru te mu puni specijalne skale zbog kojih dobije dodatna dva para ruku i specijalne mogućnosti. To znači da poanta nije povratiti izgubljenu energiju već napuniti skale kako biste na protivnika iskalili sav vaš bijes te ga poslali na drugi kraj mjeseca odnosno borilačke arene.

Kada protivnika dovoljno 'omekšate', na ekranu se pojavljuje opcija za aktivaciju napada 'Burst' što će vam dati priliku da uživate u prekrasnoj cut animaciji, te ako pravovremeno pritisnete sve zadane tipke, da ga brutalno i porazite. Kao što smo već napomenuli, protivnici dolaze u svim oblicima i veličinama, a neki su čak toliki da bez ikakvih problema svojim tijelom mogu pokriti nogometno igralište. Kako je ovo ipak naslov koji je pod velikim utjecajem japanskih mangi, junak uvijek pronađe način kako se izvući iz relativno nezavidne situacije.

Što se tiče igrine priče, Asura's Wrath nam donosi nešto zaista nesvakidašnje. Naime, priča je podijeljena na kratke epizode od kojih mnoge ne traju duže od kojih pola sata  te takav koncept dosta podsjeća na Dragon Ball Z. Kako sada stvari izgledaju, čini se kako je igrina priča pomno izrežirana do najsitnijih detalja, dok akcijske scene i sočna borba samo zaokružuju cjelokupno iskustvo.

Asura's Wrath bi se trebao pojaviti za PlayStation 3 i Xbox 360 9. ožujka 2012. godine.

Asura's Wrath trailer