Pulmolog Saša Srića

Bivši prvi čovjek SDP-a za zdravstvo na korak od ulaza u HDZ: Dobio sam poziv za učlanjenje

25.04.2024 u 15:39

Bionic
Reading

Pulmolog i internist Saša Srića, nekadašnji koordinator Odbora za zdravstvo SDP-a, na korak je od ulaska u HDZ. Parlamentarne rezultate dočekao je u izbornom stožeru još uvijek vladajuće stranke, a za tportal je objasnio zbog čega se odlučio ponovno politički aktivirati

'U izborni stožer HDZ-a i aktualnog, a nadam se i budućeg premijera Andreja Plenkovića došao sam kako bih iskazao podršku radu, stabilnosti i sigurnosti, na poziv uglednih i cijenjenih stranačkih ljudi koji su očito prepoznali potrebu i želju za mojom podrškom. Niti sekunde nisam dvojio oko toga i nisam reagirao stihijski i euforično, nego razborito i sa stavom. To nije prelijetanje ni dodvoravanje, nego podrška. Već četiri godine nisam član nijedne političke stranke, a SDP je izgubio na svojoj vjerodostojnosti i davno napustio socijaldemokratske postulate, dok sam ja svoju socijalnu osjetljivost nastavio promicati u svakodnevnim aktivnostima kao liječnik i voditelj Odjela opće interne KBC-a Zagreb. Plenković se u mnogome pokazao puno demokratskijim, socijalno osjetljivijim od SDP-a, koji je s vremenom počeo gubiti veze s realnošću', rekao je prim. dr. Saša Srića.

Od HDZ-a je dobio i poziv za učlanjenje.

'Prije svega došao sam dati podršku pa su se otvorila i pitanja o mogućem članstvu. Prije svega treba razgovarati, vidjeti koje se programske inicijative nude, a da sam dobio ponude i pozive za učlanjenjem, to nije tajna. Vrijeme razgovora je pred svima nama i svakako treba sve argumente dobro odvagnuti, ali i razgovarati s ljudima koji su u izbornoj noći pokazali zajedništvo i pozitivu', naveo je Srića.

Ističe da se ne plaši kritika da je nedosljedan u svom političkom djelovanju.

'Tvrdnja o nedosljednosti mogla bi se prije uputiti bivšoj stranci koja se toliko odmaknula od izvornih principa i postulata i već godinama pomalo gubi svaki doticaj sa socijaldemokracijom. Sad bi u očajničkom pokušaju željeli u nemogućim kombinacijama doći do 76, sve to navodeći kao antikorupcijsku koaliciju, a zapravo se radi o spajanju krušaka i jabuka i pokušaja dolaska na vlast pod svaku cijenu. Uvjeren sam da im to neće uspjeti. E, to je nedosljednost', izjavio je Srića.

Saša Srića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Dodaje kako je evidentno to da je HDZ na čelu s Plenkovićem relativni pobjednik izbora i najpoštenije je, smatra on, da HDZ s koalicijskim partnerima i postizbornim partnerima sastavi vladajuću većinu.

'Neshvatljivo je da izborni gubitnici ne mogu čestitati pobjednicima te da i dalje promiču istu retoriku. Politika je umijeće mogućeg i ne sumnjam da će se Vlada vrlo brzo sastaviti i da će Plenković nastaviti voditi proeuropsku politiku i u svom trećem mandatu', uvjeren je Srića.