SURPRISE, SURPRISE!

Disney prava na Star Wars ustupio EA-u

07.05.2013 u 07:01

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno ugasio LucasArts, Disney je najavio da će razvoj Star Wars igara najvjerojatnije prepustiti vanjskim studijima. To se upravo i dogodilo a na novim Star Wars naslovima već rade BioWare, DICE i Visceral

Kada je krajem prošle godine Disney kupio LucasFilms i najavio snimanje nove filmske trilogije bilo je jasno da će doći do određenih promjena i po pitanju igara. Promjene su se pak dogodile relativno nedavno kada je Disney odlučio potpuno ugasiti LucasArts, legendarni studio zaslužan za brojne kultne naslove, ali i za one manje dobre u posljednjem desetljeću.

 

Tada je objavljeno da će se Star Wars igre i dalje producirati, ali izvan Disneyja. To se sada i službeno dogodilo. Naime, Disney je prava na produkciju Star Wars igara prepustio – EA-u. Podsjećamo, ta izdavačka kuća stoji iza Star Wars: The Old Republic, MMO-a koji se smatra žešćim podbačajem s obzirom da se radi o možda i najskupljem projektu u povijesti gaminga.

 

Disney je u cijeloj priči zadržao prava na produkciju Star Wars igara za mobilne platforme, društvene mreže i online igre.

 

Frank Gibeu, predsjednik EA, izjavio je da će na novim Star Wars projektima raditi Visceral (Dead Space franšize), DICE te očekivano – BioWare, studio zaslužan za već spomenuti The Old Republic MMO ali i remek djelo 'Knights of the Old Republic'. Naravno, svi nadolazeći SW projekti biti će temeljeni na novom Frostbite 3 engineu koji će po prvi puta biti prezentiran kroz nadolazeći Battlefield 4.