aktivisti protiv gradonačelnika

'Džamija' će možda biti triput ljepša, no Bandić je zaradio još jednu kaznenu prijavu

30.05.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Predstavnici inicijative Vratite magnoliju predali su kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvija Novaka

Inicijativa Vratite magnoliju sada već tradicionalno srijedom na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu održava prosvjed kojim upozoravaju na nelegalne radove koji su u tijeku na popularnoj 'Džamiji'. Oni smatraju da je dosta devastacije i nepromišljenog upravljanja javnim prostorom te da Projekt 'Pješački centar izvrsnosti' nikada nije detaljno prezentiran javnosti, jedino se povremeno pojavljivalo nekoliko šturih informacija u medijima.

  • +11
Radovi na Trgu žrtava fašizma Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

>>> Arhitekti bijesni, pisali Bandiću: Prestanite s metodom pokušaja i pogrešaka!

'Takvi projekti koji se realiziraju u tajnosti, bez uključivanja struke i javnosti, uzrokuju reakcije i otpor građana', navodi se iz inicijative Vratite magnoliju.

Nakon više od dva mjeseca prosvjeda i brojnih zahtjeva za očitovanjem relevantnih institucija, inicijativa Vratite Magnoliju, odnosno njezine članice Zelena akcija i Pravo na grad u srijedu, 30. svibnja 2018. godine u 10h, podnijeli su kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvija Novaka.

Konferenciju za novinare inicijative Vratite magnoliju možete pogledati u nastavku.

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić prije koji mjesec izjavio je: 'Što se tiče 'džamije' i Trga žrtava fašizma tri puta će biti ljepši nakon uređenja i dva puta više će imati magnolija i dva puta sveg drugog drveća koje je tamo bilo'.

  • +115
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL