DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

Filmska priča o pronađenom psu Čiku dobila humanitarni karakter

13.04.2015 u 14:45

Bionic
Reading

Priča povezanosti čovjeka i njegova najboljeg prijatelja, čiji je pronalazak vlasnik bio spreman bogato platiti - oldtimerom marke Porsche - razvijala se gotovo po filmskom scenariju. Psa Čika pronašla je socijalno potrebita obitelj, o njemu se predano brinula i naposljetku mu ga vratila. No ljubazno su odbili primiti nagradu. Iznenađen takvim raspletom situacije, a dirnut skromnošću obitelji socijalnim prilikama usprkos, vlasnik psa im se odlučio odužiti. Shvatio je da im više može pomoći humanitarnom akcijom nego skupocjenim automobilom

Barem tako možemo zaključiti na temelju informacija koje nam je poslao Antonio Jurčević, prijatelj Borne Jakušića, kojem je pomagao pronaći psa Čika.

Nakon što je obitelj Gjanić, koja se o psu tjedan dana brinula kao da je njihov, odbila primiti nagradni Porsche 924 iz 1979, iako žive u teškim socijalnim uvjetima, dvojica su prijatelja krenula u humanitarnu akciju kako bi toj 'poštenoj i dobroj obitelji osigurali osnovne uvjete za život'.

'Posebno nas je dirnulo to što mali Romano, koji ide u drugi razred osnove škole, nema najpotrebnije stvari za jednog dječaka. Plan nam je da akcija traje simboličnih tjedan dana (13.4. - 20.4.) jer se obitelj Gjanić brinula za Čika isto toliko', napisao je Jurčević.

Stoga su dvojica prijatelja otvorila broj računa na ime Nikole Đulabića (oca malog Romana, čiji roditelji žive u nevjenčanoj zajednici Gjanić – Đulabić) i pozvali sve građane da se pridruže njihovoj akciji.

Svi koji mogu i žele podržati ovu akciju pozvani su svoj prilog uplatiti na broj tekućeg računa: HR1723600003242145233, jer dobro je kad se dobro dobrim vraća!