NJIHOVO VIĐENJE KRIZE

[FOTO/VIDEO] Prosvjed u Splitu: 'Neka nam dokažu postojanje tog virusa', 'Crkva nas je ostavila'. Dižu se i bajkeri

09.11.2021 u 21:32

Bionic
Reading

Večeras se u Splitu održava novi prosvjed protiv korona mjera. Okupilo se prilično mnogo ljudi, koji su ponovno lampionima formirali riječ 'NE'. Prisutni su novinarima dali svoje viđenje cijele situacije, izvještava Dalmacija Danas

Portal Dalmacija Danas izdvojio je neke od izjava splitskih prosvjednika na Pjaci.

“Ovdje sam da bi se borila za slobodu. Nije ovo podjela na cijepljene i necijepljene. Moje tijelo – moj izbor”

“Važno je da ne sebe ne preuzimamo krivnju koju nemamo. 7 posto razlike u prenošenju, a mi ćemo u ponedjeljak dobiti otkaz”

“Neka nam dokažu uopće postojanje tog virusa”

“Ja kažem da virus postoji, ali i postoji moj imunitet”

“Crkva nas je ostavila, a trebala nam je biti svjetlo u mraku”

Prosvjed protiv korona mjera u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U velikom su broju Splićani stigli s lampionima kako bi na simboličan način poslali svoju poruku, odnosno ukazali na 'sumrak demokracije i uvođenje totalitarizma, segregacije, diskriminacije, vezano uz ucjene u zdravstvenim ustanovama, prisile na testiranje i cijepljenje te vezano uz prijetnje da od 15. studenog prosvjeta, vojska, policija, djelatnici u državnim i javnim službama neće moći pristupiti svom radnom mjestu, kao ni korisnici usluga tih službi ako nemaju covid-potvrdu', piše Dalmatinski portal.

  • +4
Prosvjed u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski bajkeri u srijedu će dati podršku prosvjedu protiv obaveznih covid potvrda. Organiziraju povorku kroz grad kojom poručuju - 'bukom motora protiv šutnje o slobodi'.

'Moto klubovi Splita i okolice daju podršku prosvjedima protiv kršenja ljudskih sloboda i uvođenju obveznog cijepljenja te time ograničavanju osnovnih ljudskih prava za život i rad', poručuju.

Okupljanje je planirano od 19 do 19.45 sati na parkingu Lovrinac. U laganoj povorci kreće se cestom Domovinskog rata kroz Marjanski tunel do crkve sv. Frane, javlja Dalmatinski portal.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ