bivša predsjednica

Kolinda Grabar Kitarović je nova članica Međunarodnog olimpijskog odbora

17.07.2020 u 17:03

Bionic
Reading

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primljena je s 86 glasova 'za' i 3 protiv u članstvo Međunarodnog olimpijskog odbora. Odlučeno je tako na prvoj, povijesnoj, virtualnoj sjednici kompletnog članstva Međunarodnog olimpijskog odbora

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od danas je članica Međunarodnog olimpijskog odbora na prijedlog predsjednika MOO-a Thomasa Bacha i voljom ostalih olimpijskih kardinala i kardinalaca, piše Večernji list.

Zajedno s dojučerašnjom hrvatskom predsjednicom, među članove MOO-a uvršteni su još i princeza Reema Bandar Al-Saud (veleposlanica Saudijske Arabije u SAD), Kubanka Maria de la Caridad Colon Ruenes, Mongolac Battushig Batbold te legendarni britanski altetičar, nekad svjetski rekorder (na 800 metara), a danas predsjednik Svjetskog atletskog saveza nedavno preimenovanog u World Athletics.

S obzirom da je svih petero predloženih kandidata prihvaćeno, članstvo MOO-a s ovim je naraslo na 105 članova. Inače, biti članom MOO-a ne znači radno mjesto, već dužnost u kojoj nema plaće, ali vam je sve plaćeno.

'Iznimno sam počašćena članstvom u MOO-u. To nije samo moj osobni uspjeh nego i priznanje svim dosezima hrvatskog sporta i odličnih rezultata hrvatskih sportaša, koji našu domovinu predstavljaju u svjetu kao naciju sjajnih talenata i vrijednih ljudi, koji dosljedno promiču načela i vrijednosti Olimpijskog pokreta.', rekla je nova članica MOO-a Grabar Kitarović koja je video konferenciju pratila iz svojeg doma.