LIJEPOM NAŠOM

HRT-ov show udarni predizborni skup HDZ-a

21.04.2009 u 16:32

Bionic
Reading

Dogradonačelnik Makarske Ante Novak, otac šefice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić neslužbeno se spominje kao najzaslužnija osoba za dovođenje,u grad podno Biokova, emisije Ljepom našom koja će se dan uoči izbora snimati u novoizgrađenoj dvorani koja je pak najjači adut aktualne vlasti u predizbornoj utrci

Spektakl Hrvatske televizije, emisija Lijepom našom snimat će se u sportskoj dvorani u Makarskoj 14. ili 15. svibnja, te na programu HTV-a biti emitirana koncem mjeseca. Dolazak televizijske ekipe i jednog od najskupljih HTV-ovih projekata u Makarsku u bilo kojim drugim okolnostima bi bio prihvaćen isključivo kao promocija grada, međutim ono što u ovom slučaju upada u oči je termin kada će oprema HTV-a i brojna publika napuniti dvoranu, piše Makarska kronika 

Naime, 14. i 15. svibnja su dva posljednja dana predizborne kampanje, samim time i udarni termini za održavanje predizbornih skupova stranaka koje se bore za vlast. Obzirom da je sportska dvorana bez sumnje najveći predizborni adut vladajuće stranke u Makarskoj, snimanje televizijskog spektakla pred brojnom publikom u samom finišu kampanje postavilo je pitanje nije li snimanje emisije Lijepom našom namjerno iskorišteno u svrhu promidžbe aktualne makarske vlasti.

Koincidencija uistinu ima mnogo, pogotovo nakon neslužbenih informacija da najveće zasluge za dovođenje ekipa HTV-a ima dogradonačelnik Ante Novak, otac šefice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić kojemu je zasigurno i dovođenje HRT-a u Makarsku uoči izbora bio adut za osiguravanje kandidature za još jedan dogradonačelnički mandat.

Nemam ništa s emisjom u Makarskoj - Hloverka Novak Srzić

Promidžba vlasti u suradnji s HRT-om zapravo je počela još prije dva tjedna kada je urednik Lijepom našom Branko Uvodić boravio u Makarskoj, radi dogovoranja detalja oko emisije, i tom prilikom za promidžbenu emisiju Grada Makarske Makarska panorama izjavio 'kako nikad nije bio u ljepšoj dvorani'. Tada je, prema njegovim riječima, i dogovoren termin, koji još nije službeno potvrđen, ali je sigurno da će snimanje biti 14. ili 15. svibnja.

- Rekli su mi da će dvorana biti gotova do 9. svibnja, međutim radi sigurnosti i tehničkih preduvjeta dogovorili smo se da krajnji rok za snimanje bude 15. svibnja što smatramo službenim terminom, iako je moguće da se snimanje održi i dan ranije, 14. svibnja. Točan datum će uskoro biti poznat, kazao je Uvodić, dodavši da će se emisija emitirati krajem istog mjeseca, i to zbog toga što je u međuvremenu u termin prikazivanja Lijepom našom 'upalo' nekoliko emisija Dokumentarnog programa.

S druge strane, termin prikazivanja emisije sam po sebi donosi još jednu koincidenciju. Naime, vrlo je vjerojatna mogućnost da pobjednik na lokalnim izborima u svibnju ne bude poznat već nakon prvog kruga. U tom slučaju emisija Lijepom našom, snimljena u zenitu predizborne kampanje, zavrtjela bi se na televizijskom programu upravo u doba pred drugi krug izbora.

Hloverka Novak Srzić u razgovoru za Kroniku kazala je da Zabavni program HTV-a, u čijem je sklopu i emisija Lijepom našom, nije njena ingerencija te da ne smatra da su datumi snimanja emisije u sportskoj dvorani išta osim slučajnosti.