nezavisni kandidat

Ilčić: Brojne su loše posljedice europskih politika, od gubitka identiteta nadalje

30.04.2024 u 21:10

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat na izborima za Europski parlament Ladislav Ilčić ocijenio je u utorak u Dubrovniku kako su politike Europskog parlamenta i Komisije prouzročile brojne loše posljedice za građane EU, prvenstveno u gubitku identiteta

Ilčić je u Dubrovniku na konferenciji za medije predstavio svoju nezavisnu listu i tom prilikom rekao kako je neodrživa ideja eurocentralista o EU kao jednoj državi. „Kad dođem u Dubrovnik i vidim ponos Dubrovčana svojim gradom, to je ono što je Dubrovnik vodilo stoljećima, ne samo u opstanku, već i napretku. Povijesno je dokazano da je identitet nužan za opstanak jednog naroda. Pokušaj brisanja identiteta vodi EU u lošem političkom, gospodarskom i demografskom smjeru“, rekao je Ilčić.

Drugi na listi Mate Šimundić istaknuo je da se Ilčićeva lista bori za interese hrvatskog naroda u okviru Europske unije. „Od Unije smo puno primili, a red je da nešto i damo: našu vjeru, vrijednosti i identitet. Mi želimo na ovom području opstati i sačuvati svoju kulturu i stil života, da nam ljudi dolaze, ali i da mi ostajemo te da nas ima sve više“, poručio je Šimundić.